Inger Bergström

30 januari 2019

Inger Bergström ny chef för välfärds­förvaltningen

Rekryteringen efter en ny chef för välfärdsförvaltningen efter avgående Anna-Stina Fors Sjödin är avslutad. Valet har fallit på Inger Bergström, som vi hälsar varmt välkommen till den nya tjänsten 1 mars.

– Inger är en kunnig och erfaren chef, som besitter den kompetens uppdraget som förvaltningschef kräver. Hon vet vad det innebär att arbeta som toppchef i politiskt styrd verksamhet och har erfarenhet från såväl den kommunala som den landstingskommunala sidan, säger kommundirektör Peter Carlstedt.

Tillbaka igen efter 20 år
Lite grann kan man säga att cirkeln nu sluts för Inger Bergström. För bra precis 20 år sedan, 1999, tillträdde hon en tjänst som förvaltningschef för äldre- och handikappomsorgen i Kramfors kommun. Därefter blev socialtjänstförvaltningen i Kramfors hennes ansvarsområden.

Inger Bergström har därutöver bland annat arbetat som direktör på Sollefteå sjukhus, vårdområdesdirektör inom landstinget och regiondirektör. Sedan augusti arbetar Inger som HR-konsult hos oss.

Verksamheten ska gå hand i hand med ekonomin
En av de frågor som Peter Carlstedt kommer att diskutera med Inger Bergström när hon tillträder tjänsten i mars är hur organisationens styrning och ledning ska kunna förbättras.

– Såväl verksamhetsmål som ekonomi måste klaras av. Jag uppskattar Ingers kunnande inom detta område, ett kunnande som vår organisation kommer att ha stor nytta av.

Blir även biträdande kommundirektör
Förutom att bli högste chef inom välfärdsförvaltningen tar Inger Bergstöm även över sin företrädares uppdrag som biträdande kommundirektör.

– Det är viktigt att vi även fortsättningsvis har både en man och en kvinna kopplat till detta uppdrag, avslutar Peter Carlstedt.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se