17 maj 2019

Visioner och samverkan i fokus för framtiden 

Nyligen träffade vårt kommunalråd Jan Sahlén (S) och Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, Företagarna Kramfors för att frågor och ta fram idéer kring Kramfors kommuns befolkningsmål kopplat till näringslivsfrågor.

– Vad kan vi göra tillsammans och på vilket sätt kan vi samverka för Kramfors utveckling? Det är frågor vi vill samarbeta kring med det lokala näringslivet, säger Jan Sahlén.

Samtalet utgick från befolkningsmålet i Vision 2031 – att Kramfors kommun år 2031 ska ha minst 20 000 invånare och vara "möjligheternas kommun med en mångfald av miljöer för bästa livskvalitet i alla dess former". Hur kommun och näringsliv kan samarbeta kring gemensamma intressen för ett livskraftigt och attraktivt samhälle diskuterades också vid mötet.

– Vi har kreativitet och entreprenörsanda i Kramfors, något vi vill ta tillvara på. Vi tror på Kramfors och att vi kan fortsätta utveckla vår kommun. Där är dialogen med olika aktörer i lokalsamhället viktig.

Höga ambitioner för framtiden

– Vi har lång erfarenhet av minskade skatteintäkter för kommunal verksamhet, men vi vägrar att underordna oss vår utsatta situation. Våra ambitioner ligger fast, att stärka vår gemensamma framtid i Kramfors och skapa en kreativ, modern och solidarisk framtid.

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun

Rubriken är hämtad från Vision 2031 som du läsa om via länken nedan. Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden.

Vision 2031

Företagarna Kramfors

Från Företagarna Kramfors deltog Kristina Wallin-Nylén, Örjan Wallin, Patric Svanholm och Peter Gerdin.

Kontaktpersoner Företagarna Kramfors Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlen (S)
Kommunalråd
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@kramfors.se