07 juni 2019

Brandövning i kommunhuset

Som ett led i arbetet med säkra vår krisberedskap genomfördes idag en brandövning tillsammans med Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Brandövningen var aviserad på så vis att de anställda i kommunhuset visste att det skulle ske en övning någon gång, men inte när eller hur den skulle ske. Vi har under våren gått igenom vilka flyktvägar som finns på de olika våningarna och var våra uppsamlingsställen är.

När larmet gick var stämningen därför på intet sätt panikslagen. Lite mer allvarskänsla infann sig dock när vi möttes av rök i trapphuset. Alla tog sig ut och kunde då konstatera att räddningstjänsten var i full fart med "släckningen".

Men ett stort problem uppstod... Vår kommunchef Peter Carlstedt, tidigare räddningschef, var fast uppe på sitt kontor på fjärde våningen. Han behövde räddas!

Efter ett säkert agerande av räddningstjänsten kom lyftkranen på plats och kunde härbergera vår chef till trygga marken.

När rökdykarna varit in och konstaterat att läget var under kontroll kunde vi till sist återgå till våra vardagliga sysslor.

En nyttig övning då det visade sig att några av oss hade gått ut fel väg och räknades som döda :)

Peter Carlstedt räddas!

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Margareta Fällström
Säkerhets- och telekomstrateg
margareta.fallstrom@
kramfors.se

Sofie Wallblom
Fastighetssamordnare
sofie.wallblom@kramfors.se