22 november 2019

Hälsoskäl får Jan Sahlén att
lämna över till Malin Svanholm

När Jan Sahlén kom till jobbet idag i kommunhuset var det första han gjorde att skriva under sin uppdragsavsägelse. För ett år sedan drabbades han av en hjärtinfarkt och det är av hälsoskäl han väljer att avgå mitt i mandatperioden.

– Jag fick mig en tankeställare och har därefter funderat mycket på vad som är viktigt i livet. Positionen som kommunalråd kräver att man är ett med uppdraget och jag har nog haft jobbet i tankarna 24 timmar om dygnet, säger Jan Sahlén.

– Därför infann sig en känsla av lättnad när jag fattade beslutet att lämna över till någon annan. Jag är ändå 66 år.

Nöjd med beslutet av efterträdare

Att det blir Malin Svanholm som axlar manteln är Jan Sahlén nöjd med. Hennes vilja att söka lösningar som många är överens om, lägger grunden till ett gott ledarskap.

– Beslut är en konsekvens av tänkande. Det gäller därför att ha is i magen och våga stanna upp för att tänka när starka krafter trycker på.

Roliga och utmanande år

De fem åren som kommunalråd sammanfattar Jan Sahlén som både roliga och utmanande. Mest stolt är han över att viljeinriktningen lagt ökat fokus på hållbarhet, jämställdhet och kultur. Även visionen är en positiv grund att stå på.

– Även om jag avgår som kommunstyrelsens ordförande kommer jag att fortsätta engagera mig politiskt. Jag sitter kvar i kommunfullmäktige och kan tänka mig jobba med specifika frågor om partiet och kommunen vill.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlen (S)
Kommunstyrelsens ordförande
jan.sahlen@kramfors.se