07 februari 2020

Kramfors besökte försvarsutskottet

Kramfors, Sollefteå och Härnösands kommuner var inbjudna till försvarsutskottet i går för att informera om fördelarna med att etablera ett Härnösand- Sollefteå regemente i Västernorrland.

– Tillsammans erbjuder vi ett bra koncept. Vi fick bra respons på vår dragning med budskapet att Västernorrland har det bästa och mest kostnadseffektiva erbjudandet till försvarsmakten, säger Kramfors kommunalråd Malin Svanholm (S).

Enligt Malin Svanholm är det en styrka och konkurrensfördel att länets kommuner, Regionen och Länsstyrelsen i Västernorrland står bakom oss i vårt gemensamma arbete och välkomnar en etablering.

– Vi uttrycker en vilja och ambition att stärka Sveriges säkerhet.

På sikt finns även ambitionen att spela en central roll i totalförsvarets utveckling i Sverige. Kramfors kommun har ett unikt läge och är kommunvärd för Myndigheten för skydd och beredskap på Sandö. I samarbete med MSB, Länsstyrelsen och andra aktörer inklusive näringsliv och medborgare finns goda förutsättningar för att på sikt även kunna bidra till utveckling av ett starkt totalförsvar.

– Höga Kusten är ett kraftfullt varumärke och om etableringen hamnar i vårt område finns goda förutsättningar för inflyttad arbetskraft att bo, leva och verka här, avslutar Malin Svanholm.

Kommunrepresentanter

Kramfors kommun representerades vid träffen av kommunalråd Malin Svanholm (S) och tillväxt- och näringslivschef Susanne Königson.

Sollefteå kommun representerades av kommunalråd Johan Andersson (C) och Hans Pallin, projektledare.

Härnösands kommun representerades av kommunalråd Andreas Sjölander (S) och tillväxtchef Uno Jonsson.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se