11 maj 2020

När det behövs som mest,
hjälps vi åt som bäst

Årets krisberedskapsvecka har anpassats efter rådande läge i Sverige och omvärlden med anledning av den pågående pandemin. Kramfors kommun har inga egna utåtriktade aktiviteter det här året utan är en del i MSB:s kampanj.

Mitt i allt det svåra hjälper vi varandra och bidrar till att Sverige tar sig genom krisen. Varje dag tas fina initiativ av privatpersoner, organisationer och företag. De förtjänar att lyftas fram.

Artister hyllar fina initiativ under krisen med liveframträdanden

Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer olika artister att hylla ett initiativ live på instagram. Medverkande artister är bland andra Titiyo och Kalle Moraeus.

Alla som vill kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se.

För att se artisterna uppträda och se alla hyllningar, går man in på dinsakerhet på instagram Länk till annan webbplats.. Redan nu finns inspirerande hyllningar att ta del av så in och kolla! Skicka även gärna in sådant du vill lyfta.

Broschyr om kris till alla Sveriges hushåll

Det viktigaste under en kris är att ha dricksvatten, mat och värme, samt att kunna ta emot viktig information. Du kan läsa mer i broschyren "Om krisen eller kriget kommer", vilken skickades ut till alla hushåll i hela Sverige under krisberedskapsveckan 2018.

Läs broschyren Om krisen eller kriget kommer Pdf, 4.3 MB.

For those of you that want to read the brochure in another language, please follow this link Länk till annan webbplats.

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Margareta Fällström
Säkerhets- och telekomstrateg
margareta.fallstrom@
kramfors.se