29 juni 2020

Annika – en av drygt 265 Kramfors­ambassadörer

Annika Wångby Stattin, 58, är frilansande musiker och verksamhetsledare för Stiftelsen Mannaminne i Häggvik. Hon är dessutom en av drygt 265 Kramforsambassadörer. Läs hennes berättelse!

"Att bo mitt i världsarvet, i Nordingrå, innebär att jag har en storslagen natur och gott om inspirationskällor i min vardag.

Jag stortrivs i Häggvik, som varit mitt och min man Lars hem sedan 2004. Vi bor i det som är hans släktgård och vi är båda frilansande musiker och Lars är även medlem i Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall.

Vi möttes via musiken. Jag är ursprungligen från Stockholm men flyttade till Sundsvall innan vi bestämde oss för att slå oss ned här i Nordingrå på heltid, att inte bara vara här sommartid. Och det fungerar jättebra.

Visst, det blir ett antal resor till jobb varje år, men det är inga problem även om man bor i Häggvik och framför allt har vi en fantastisk vardagsmiljö. Lugn och ro, ingen stress, inga stadsljud, ingen trängsel i tunnelbanan eller jäktande på gator till och från arbetet och hemmet.

Det är fridfullt och gott för själen.

För oss, som också arbetar med Mannaminne, är det förstås en stor fördel att bara ha några hundra meter mellan det och hemmet. Både jag och Lars tycker om mentaliteten hos Nordingråborna och kände oss väl bemötta och mottagna från första stund. Gemenskapen är stark.

Det finns också en handlingskraft och entreprenörsanda i det här området som är väldigt påtaglig och man blir entusiasmerad av den. Sedan är invånarna duktiga på att hitta lösningar och ställa upp för varandra och det som är viktigt för dem. Det ser vi inte minst på Mannaminne.

Att bli ambassadör för Kramfors kommun kändes både roligt och naturligt. Jag bor här och vill gärna dela med mig av allt det positiva som finns här och som den här kommunen står för. Tillsammans kan vi bidra till att göra kommunen ännu attraktivare och få fler att vilja bosätta sig här. Jag tror att intresset för det kommer att öka framöver.”

Vill du bli ambassadör för Kramfors kommun?

https://kramfors.se/ambassador Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Linnea Nilsson

Frågor kring nyheten?

Annica Kjellin
Kommunikationschef
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se