10 mars 2021

Hållbarhetsveckan i Kramfors 2021

Den 22-27 mars går årets Hållbarhetsvecka av stapeln med föreläsningar, filmer och aktiviteter i hållbarhetens tecken. Och visst går det att genomföra en Hållbarhetsvecka mitt i en pandemi, -det blir till och med möjligt för fler att delta.

Ifjol tvingades Hållbarhetsveckan i Kramfors att snabbt möblera om i sitt arrangemang då pandemin bredde ut sig i samband med veckans genomförande. I år har dock programmet på förhand kunnat anpassas till att hållas i mindre skala och till större delen digitalt, därmed kan du delta oavsett var i Kramfors eller världen du befinner dig.

Under veckan kommer det bjudas på online-föreläsningar på temat hållbar utveckling och i sociala kanaler på Facebook och Instagram kommer Hållbara Kramfors att bjuda på filmtips och inspiration till hur du med hjälp av mobilappar kan närma dig en mer hållbar livsstil.

-Det är fantastiskt kul att vi kan anordna en hållbarhetsvecka trots pandemin. Vi har fått ihop flera intressanta webbföreläsningar som jag ser fram emot att lyssna på, säger Benny Wälitalo, Energi- och Klimatrådgivare för Kramfors kommun.

För att lyssna på föredragen behöver man föranmäla sig genom länkar som man bland annat hittar på vårt Facebook-event ”Hållbarhetsveckan i Kramfors 2021”. Du hittar länken till eventet HÄR. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Earth Hour

Hållbarhetsveckan avslutas på lördagen med deltagande i den globala manifestationen Earth Hour där hela världen uppmanas att släcka ljuset en timme för att sätta ljus på klimatfrågan.
Delta genom att släcka ljuset hemma, på arbetet och där du befinner lördag den 27 mars mellan 20.30-21.30.

Hållbarhetsveckan i Kramfors 2020 är ett samarrangemang mellan Kramfors kommun och Naturskyddsföreningen, Biblioteket i Kramfors, Samverket med flera.
Programmet är fortfarande under utformning och du hittar det på kramfors.se/hallbarhetsveckan.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström

Frågor kring nyheten?

Benny Wälitalo
Kommunal Energi- och Klimatrådgivare
Tel: 0612-803 54
benny.walitalo@kramfors.se