15 juni 2021

Sommargåva till alla medarbetare

Kramfors kommun vill tacka alla medarbetare för en fantastisk arbetsinsats i den fortsatta pandemin – som vi nu ser är på väg åt rätt håll.

För att visa uppskattning har kommunstyrelsen åter igen beslutat att ge en sommargåva till alla medarbetare, ett Kramkort på 500 kr.

– Medarbetarnas engagemang och uthållighet är avgörande i tuffa tider. Tack vare dem har vi klarat utmaningarna med bravur. Under 2020 gav vi våra medarbetare Kramkortet både som sommargåva och julgåva och det har uppskattats av både medarbetare och lokalt näringsliv, säger Peter Carlstedt, kommundirektör.

Coronapandemin har under lång tid varit en stor utmaning för hela världen och även för oss i Kramfors. Begränsningar, inskränkningar och förändrade arbetsförhållanden har satt stor press på oss alla.

– Samhället börjar nu öppna upp mer och mer, vaccinationerna är i full gång och vi börjar skymta ljuset i tunneln. Nu ser jag fram emot ett fortsatt engagemang tillsammans med kommunens medarbetare och invånare för en positiv utveckling av Kramfors kommun, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kramkortet stödjer lokal handel

Kortet är framtaget av Kramfors Handel och gäller som betalning hos drygt 60 företag inom Kramfors kommun. På Kramfors Handels webbplats hittar du en förteckning över de butiker och företag som ingår i Kramkortets koncept.

Kramfors handels webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rättslig grund

Kostnaden bedöms till cirka 1 miljon kronor och kommer att tas från finansförvaltningen. Rättslig grund för beslutet är att arbetsgivare kan ge sina anställda skattefria gåvor upp till ett värde av 1 000 kronor per anställd. Arbetsgivaren får inte ge gåvan i pengar, men kan ge den i form av varor eller presentkort som inte kan bytas mot pengar.

Kommunstyrelsen beslutade i frågan den 8 juni 2020.


Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm
Kommunstyrelsens ordförande
Tel: 0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Jon Björkman
Kommunstyrelsens vice ordförande
Tel: 0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se

Peter Carlstedt
Kommundirektör
Tel: 0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se