17 december 2021

Handlingsplan för bättre samverkan och arbetsmiljö i skolan

Efter en tid av samtal, reflektion och analys med verksamhet, fackliga representanter och skolledare har de utmaningar som finns i skolan tydliggjorts. Nästa steg är att i samverkan med fackliga organisationer ta fram en handlingsplan för att förbättra arbetsmiljön.

Bildningsnämnden tog den 17 december ett delegationsbeslut om att ge förvaltningschef Ulrika Hurdén uppdraget att, i samverkan med fackliga organisationer, ta fram en handlingsplan med konkreta åtgärder. Handlingsplanen ska vara klar senast den 27 januari och omfattar kommunens hela skolverksamhet, det vill säga för-, grund- och gymnasieskola.

– Vi är överens om att handlingsplanen ska tas fram i samverkan och skyndsamt. Det ska få konkreta återverkningar i verksamheten på arbetsmiljö, delaktighet och belastning på alla nivåer, säger Thomas Näsholm, ordförande Bildningsnämnden.

Planen kommer bland annat omfatta skolledarnas arbetsmiljö, ekonomiprocesser, intern kommunikation, samverkan mellan fackliga organisationer och skolverksamhetens utvecklingsarbete.

Rektor Peyman Vahedi har sökt och beviljats tjänstledighet från 1 februari till 1 augusti för att pröva på ett nytt jobb hos en ny arbetsgivare.

Förslaget att utarbeta en handlingsplan har kommunicerats med Lärarförbundet, Skolledarförbundet och Lärarnas riksförbund.

Relaterad information

Nyhet 211214: Skolan i Kramfors Öppnas i nytt fönster.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se