02 februari 2022

Kramfors kommun beviljar mer covidstöd till föreningar

Kramfors kommun har i flera omgångar delat ut bidrag till föreningar som sökt stöd för att mildra de negativa ekonomiska effekterna av covid. Nu har föreningar beviljats stöd för tredje ansökningsperioden och samtliga ansökningar har beviljats stöd.

– Det har varit en tuff tid så jag är glad att samtliga föreningar som sökt bidrag har beviljats kompensation. Vi är måna om att vårt fantastiska föreningsliv ska leva och hoppas att stödet ska ge kraft och möjlighet att fortsätta med sitt viktiga arbete, säger Malin Svanholm (S) kommunstyrelsens ordförande.

En miljon kronor till föreningar

I och med den tredje ansökningsperioden, som sträcker sig från 31 maj till den 31 december 2021, har kommunen betalat ut en miljon kronor fördelat på 61 föreningar under åren 2020/2021.

– Våra föreningar är en stor drivkraft. De skapar aktiviteter och bidrar till en meningsfull fritid, speciellt för våra barn och unga som får ta del av en trygg gemenskap, säger Jon Björkman (V) kommunstyrelsens vice ordförande.

Kompensationsstödet är ett tillfälligt bidrag som kan sökas av ideella föreningar för att mildra konsekvenserna av uteblivna intäkter och eventuella merkostnader som uppstått i samband med restriktionerna i samhället till följd av coronaviruset covid-19.

Beviljade ansökningar

Kramforsalliansen Fotboll
Kemjoh Hapkido Taekwondo Ådalen
Kramfors Finska förening
Byggnadsföreningen Frånö Folkets Hus
EFS Ullånger
Ovanmons Samhällsförening
Sportfiskeklubben Höga Kusten
Nordingrå sockens hembygdsförening
Sandö IF
Svanö folkets husförening u.p.a
American Car Club Kramfors
Lövviks BIF
Tunsjö Byalag

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Jon Björkman (V)
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se