14 mars 2022

Resultat av medarbetarundersökning

Nu är resultatet av Kramfors kommuns medarbetarundersökning klart. 2021 års undersökning visar på ett stabilt resultat. Resultatet visar en höjning av vårt HME, hållbart medarbetar-engagemang, till 81 procent i år jämfört med 80 procent vid förra mätningen.

Varje år genomför Kramfors kommun en medarbetarundersökning som ger en indikation på hur kommunens anställda trivs och upplever kommunen som arbetsgivare. Undersökningen fokuserade på hållbart medarbetarengagemang vilket är ett samlat resultat för medarbetarnas inställning till sin arbetssituation inom områdena motivation, ledarskap och styrning. Utöver det fanns det frågor kring kränkande särbehandling.

Förra årets medarbetarundersökning visade ett gott resultat inom samtliga mätområden. Årets siffror har ökat något jämfört med förra årets resultat. Sammantaget är medarbetarna nöjda.

– Resultatet är positivt. Mycket har gått framåt samtidigt som det finns områden vi behöver jobba med. Vi kommer inte att sitta nöjda med goda resultat i medarbetarenkäten, utan arbetar vidare med fokus på den fysiska och psykosociala arbetsmiljön, säger Malin Svanholm (S) kommunstyrelsens ordförande.

Vi kan se att många av våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och innehållsrikt arbete som de ser fram emot att gå till.

Arbetet framåt

Förbättringsområde som identifierats i årets undersökning är att arbetsplatsens mål följs upp och utvärderas på ett bra sätt.

– Det är roligt att kunna konstatera att resultaten är så bra i medarbetarundersökningen och framförallt att resultaten inte sjunkit under pandemin är oerhört glädjande. Nu kan vi återgå till en mer normal arbetsvardag säger Fredrik Mattson, HR-chef.


Tillsvidareanställda och visstidsanställda svarade på undersökningen som genomfördes under perioden 4 oktober 2021 – 5 november 2021. Antalet svaranden 2021 var 1106 jämfört med 941 år 2020. 

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Fredrik Mattsson
HR-chef
Tel: 0612-808 12
fredrik.mattsson@kramfors.se

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se