I filmen träffar Babi Kramforsungdomarna som genom att skapa en förening fått till aktiviteter som de saknat i kommunen, en motorgård där de kan utöva sitt intresse.

16 mars 2022

UR-film om Kramforsungdomarna i Young Wheels

Kramforsungdomarna i föreningen Young Wheels har med sitt driv och engagemang blivit rikskända för arbetet med att få till en motorgård i Kramfors. Projektet var så pass intressant att UR har tagit med ungdomarnas arbete i en av sina utbildningsfilmer inom demokrati.

UR har gjort en serie utbildningsfilmer med titeln ”Demokrati helt enkelt”. I serien möter man unga människor i Sverige som använt sig av demokratiska verktyg för att göra sin röst hörd. Serie fyra har temat Förening och handlar om hur ungdomar skapat en förening för aktiviteter som de saknat i sin kommun. 6.27 in i filmen får vi möta de fantastiska Kramforsungdomarna i föreningen Young Wheels. Ett gäng motorintresserade ungdomar med drömmen om en gemensam plats för att umgås och utöva sitt motorintresse. 27 februari invigdes Young Wheels motorgård med pompa och ståt, ett två år långt arbete som ungdomarna drivit och varit delaktiga i.

*UR är ett oberoende public service-bolag som gör kunskapsprogram

Ungdomarnas arbete med att öppna en motorgård

Invigningen av Young Wheels motorgård

UR:s film om Demokrati och Young Wheels arbete Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se