14 juni 2022

Beslut om upphävande och ändring av detaljplaner

Vid kommunstyrelsens möte den 7 juni upphävdes detaljplanerna för Mjälloms tunnbröd i Ullånger och detaljplanen för Norrfällsvikens camping ändrades.

Mjälloms Tunnbröd utvecklar

Mjälloms Tunnbröd vill utveckla verksamheten med restaurang, kontor och besöksparkeringar. Nuvarande detaljplan medger endast småindustri och dessutom finns områden som inte får bebyggas. Kommunstyrelsen har beslutat att upphäva byggnadsplanen och nu kan Mjälloms Tunnbröd få bygglov för de planerade tillbyggnaderna och ändringarna

Norrfällsvikens campingstugor

Vid Norrfällsviken camping finns ett tiotal campingstugor som sedan 15 år tillbaka har tillfälligt bygglov. Stugorna står på mark som idag är ”prickmark”, vilket betyder att marken inte får bebyggas. Kommunstyrelsen har nu ändrat planen på ett ca 1000 m2 stort område där byggnaderna står och campingen kan nu få permanent bygglov för stugorna.

– Att företag och verksamheter i vår kommun utvecklas och expanderar är jättebra. Från kommunens håll måste vi självklart stötta och möjliggöra utvecklingen, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Här finns mer information och dokument kopplat till de två besluten.

Upphävande av detaljplaner i Ullånger Länk till annan webbplats.

Ändring av detaljplan för campingstugor i Norrfällsviken Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Siv Sundström
Chef miljö- och byggavdelningen
0612-803 70
siv.sundstrom@kramfors.se