28 juli 2022

Ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen

Anki Johnson blir ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen. Hon tillträder befattningen 2022-08-01.

Sedan mitten av mars i år är Anki tillförordnad förvaltningschef, och kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef i Kramfors kommun. Innan dess arbetade Anki som rektor, vilket hon gjort för olika kombinationer av skolor sedan 1996.

Sitt första ledaruppdrag fick Anki 1987 när hon blev föreståndare för förskoleklass/fritidshem i Docksta. Anki är utbildad fritidspedagog och har genomgått Rektorsprogrammet vid Umeå universitet.

Familjen består av make och två utflugna barn. Träning är en viktig ingrediens på fritiden och familjens hund och katter tar sin beskärda del av tiden. När tillfälle ges är handarbete och fotografering intressen som hon ägnar sig åt.

Dialog och kommunikation

Anki uttrycker att dialog och kommunikation är viktiga byggstenar i sitt ledarskap och hon betonar vikten av att alla ska vilja och kunna dra åt samma håll.

– Det måste råda en kultur där grunden är att prata med varandra och dela känslan av, att även om vi tycker olika, så vill vi varandra väl. I allt detta krävs ett tydligt ledarskap, där alla oavsett position vet sin roll och tar ansvar, säger Anki Johnson.

Bildningsnämndens ordförande, Thomas Näsholm, har höga ambitioner och vill se en fortsatt satsning med att utveckla förvaltningens alla delar och fokusera på kvalitet i verksamheten.

– Jag är tacksam för att det är klart med en ny förvaltningschef så vi kan lägga energi och fokus på att stärka Kramfors som en mycket bra skolkommun, säger Thomas Näsholm.

Det är kommundirektör Peter Carlstedt som ansvarat för rekryteringen och han säger att Anki fått sitt uppdrag i tuff konkurrens med andra sökande, och att det i rekryteringsprocessen ingått intervjuer, tester samt referenstagning. Peter lyfter särskilt fram de fackliga organisationerna som valt att medverka och på ett konstruktivt sätt bidragit i rekryteringen.

– Det är glädjande att vi var helt överens om att Anki var den som vi ville erbjuda jobbet och det borgar för att hon kommer att få bra förutsättningar för ett viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med Anki, säger Peter Carlstedt.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Anki Johnson
Chef bildningsförvaltningen
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se