Placeholder
24 november 2022

Nöjda lunchgäster i uppfräschade lokaler

I restaurang Kvarnens nyrenoverade lokaler trivdes lunchgästerna när det under onsdagen var nyinvigning. Dagen till ära bjöds alla på efterrätt.

Den 18 år gamla restaurangen har fått en uppfräschning.

– Lite färg, nya lampor och blommor, ny inredning och snygga tavlor gjorde verkligen skillnad, säger Emilia Norberg, chef för kostavdelningen vid Kramfors kommun.
Restaurang Kvarnen drivs av kommunen och ligger i anslutning till centralköket. Det innebär att den mat som serveras i restaurangen har samma meny som den mat som serveras i förskolan, skolan och äldreomsorgen.

Dagens lunch, sallad och beställning av mackor

De vanligaste lunchgästerna är hantverkare, pensionärer, kommunställda och såklart de som arbetar i huset, nämligen personal vid Kramfors hälsocentral. Mellan 40-60 personer besöker dagligen restaurangen som har öppet mellan 11-13.

– Många väljer att äta sin lunch här i restaurangen, och det tycker vi är trevligt, speciellt nu när det blivit så fint, säger Emilia. Men det är också en hel del som hämtar en matlåda eller sallad och tar med sig. Om man vill kan man även beställa mackor för avhämtning.

Stammis sedan 15 år

Vid ett av borden hittar vi några riktiga stammisar som så gott som varje dag äter sin lunch på Kvarnen. Everth Lundin och Christina Fagerström är nog de som toppar listan över trogna lunchgäster, i 15 respektive 12 år har de njutit av husmanskosten på Kvarnen.


Christina Fagerström, Everth Lundin, Majlis Berglund och Lars Lind besöker nästan varje dag restaurang Kvarnen, och har så gjort i över tio års tid. – Det är så bekvämt och trevligt att äta lunch här, och det kommer vi fortsätta med, säger de samstämt.

Emilia Norberg, kostchef vid entren till restaurang Kvarnen

Emilia Norberg, kostchef vid Kramfors kommun är den som hållit i trådarna kring renoveringen av restaurang Kvarnen. – Så roligt att vi är klara med allt och vi ser hur fint det blev för våra matgäster.

Två kvinnor som arbetar som kock vid Kvarnen

Carina Tjernström och Petra Lundgren är kockar vid restaurang Kvarnen och hade bland annat bakat kramforskaka och morotskaka till efterrätt för att fira nyinvigningen.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson

Emilia Norberg
Kostchef

Tel 0612-804 13
emilia.norberg@kramfors.se