Hilda Svanholm, sjuksköterska hemsjukvård

"Det kan kännas ensamt i bedömningar…

…men kollegorna är bara ett samtal bort.

Inom hemsjukvård får du göra egna bedömningar och det kan vara skrämmande att själv ansvara för ett stort antal patienters hälsa. Jobbet är lösningsfokuserat och det är en utmaning att testa sig själv och lösa problem. Du har det du har med dig i ryggsäcken!

Jag får enormt förtroende från patienterna och blir deras trygghet och kontinuitet. Det som ger mest är när man får bamsekramen och kommentarer som ”Vad bra det blev för mormor!”. Den glädjen är det vi jobbar för.

Superstyrkan i Kramfors är samarbetet mellan alla olika discipliner och instanser. Vi vet var vi ska vända oss och ringer jag får jag den hjälp jag behöver. Vi samordnar snabbt, flexibelt och prestigelöst. Mina närmaste kollegor betyder jättemycket. Vi delar upp arbetet och konsulterar varandra, så även om du är ensam i bedömningar och beslut är du nära. Jag kan exempelvis vara på Ullångersfjället och kollegan i Bönhamn. Ändå är vi bara ett telefonsamtal bort.

En arbetsplats som Höga Kusten gör också att det är vackert var man än är. Då du stannar för att ta ett samtal på en utkiksplats i Nordingrå en tidig vårmorgon och fåglarna kvittrar så är det magiskt!

Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg