01 september 2017

Grattis K-A Sundin, Årets Företagare i Västernorrland

Igår utsågs K-A Sundin, Dockstavarvet, till Årets Företagare i Västernorrland 2017. Stort grattis! Vi är stolta över att ha så kreativa och driftiga företagare i kommunen.

Karl-Anders, K-A, Sundin fick ta emot utmärkelsen vid en ceremoni igår arrangerad av Företagarna. K-A har nu chansen att ta hem titeln Årets Företagare i Sverige vid en gala i Stockholms stadshus den 13 oktober.

– Under K-A Sundins ledning har Dockstavarvet lyckats kombinera långsiktighet med ständig utveckling på en tuff internationell marknad. De är en mycket god förebild och ett bra exempel på de duktiga entreprenörer och företag vi har i Västernorrland, säger Thomas Byström, regionchef för Företagarna Västernorrland, Jämtland-Härjedalen

Även Årets företagare i Kramfors
I november 2016 utsågs K-A Sundin till Årets Företagare i Kramfors. I hård konkurrens med övriga vinnare i länet har han nu alltså även blivit Årets företagare i Västernorrland.

– Det känns oerhört roligt att få den här uppskattningen. Jag gläds åt att vi har en bra orderingång och duktiga unga medarbetare, säger K-A Sundin, som sedan tio år tillbaka är arbetande styrelseordförande i familjeföretaget.

Ett av kommunens äldsta företag
Dockstavarvet, som grundades av K-A Sundins farfar 1905, är en ledande tillverkare av aluminiumbåtar. Kunderna finns både inom den militära och civila sektorn, exempelvis lotsbåtar. Huvuddelen av försäljningen går på export.

K-A Sundin började sin yrkesbana som sjöbefäl innan han tog över rodret för Dockstavarvet som 28-åring. Och han har ett genuint intresse för båtar – även på fritiden.

– Jag trivs bäst när jag är ute med vår gamla motorseglare. Jag är en riktig fackidiot, säger K-A Sundin med glimten i ögat.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Conny Eriksson
Näringslivschef
0612-805 07 conny.eriksson@kramfors.se