12 oktober 2017

Samling på Sandslån

Sandslån är ett av de besöksmål som projektet Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum vill satsa på. Ett inledande möte hölls på Sandslån under onsdagskvällen.

I båtklubben Flottarens lokaler samlades aktörer som i dagsläget har aktiviteter på ön. Förutom båtklubben fanns Sandslåns Vandrarhem & Camping representerade, liksom Flottningsmuséet, Föreningen medeltidsskeppet Styra, smedjan och High Coast Coffee Camp.

Lars Holmberg, projektledare, presenterade Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum och Staffan Östman gav en bakgrundshistoria till verksamheterna på Sandslån och kommunens roll. I projektet har redan några av bryggorna på Sandslån åtgärdats, men visst arbete återstår.

Diskussionerna under kvällen rörde utvecklingsidéer för ön. Utvecklingen av besöksmålet Sandslån är ett arbete som kommer fortsätta projektet ut, till och med 2019. Projektet kan förutom reparationen av bryggorna bidra med affärsutveckling, marknadsföring, stöd till nya evenemang och aktiviteter samt skyltning och kommunikation. Tillsammans med Nyhamn, Marieberg och Box utgör Sandslån en av projektets sju noder.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Projektledare Lars Holmberg
Tel: 0612 - 805 25
lars.holmberg@kramfors.se


Kulturutvecklare Karin Högström
Tel: 0612 - 800 81
karin.hogstrom@kramfors.se