20 april 2018

Stort intresse för Höga Kusten Företagsmässa

Höga Kusten Företagsmässa, som anordnas för första gången i helgen, är en succé. Besökarna som strömmar till tennishallen har förmånen att träffa 83 intressanta utställare.

Det som i vanliga fall är en stor idrotthall har för helgen förvandlats till utställningsyta. Totalt sett finns 93 monterplatser, men eftersom några behöver större utrymme har 83 företag fått plats.

– Allt har gått jättebra, från uppbyggnaden till genomförandet. Jag är jätteglad, säger "mässgeneralen" Hjördis Rislund Åsander.

Tillsammans med sina kollegor på Kramfors kommun och Sollefteå kommun samt näringslivet har hon tagit fram ett koncept som man hoppas ska leva i många år. Premiären gjordes i Kramfors, nästa år är det Sollefteås tur att agera värd.

– Syftet är att mässan ska skapa utveckling och samarbete. Helt enkelt att vi börjar göra business och affärer med varandra över gränserna. 

Hjördis Åsander och medhjälparen Najmak Jafari

Under fredagen var mässan riktad mot jobbsökande. Ådalsskolans årliga jobbmässa hade förlagts hit, varför det var gott om ungdomar i hallen som letade sommarjobb.

Kramfors kommun finns så klart på plats för att berätta om sina tjänster. Sanna Rönnberg och Petra Ödling från bemannings- och planeringsenheten inom äldrevården fick en hel del napp under fredagen.

– Många är intresserade av att jobba hos oss, vilket är roligt. 

Sanna Rönnberg, Petra Ödling, Malin Walther, Andreas Wikner

Att visa upp sig för andra företag och knyta affärskontakter är en viktig ingrediens under mässan. Det i Kramfors nya företaget Allgencia vill inte missa chansen att visa upp sig.

– Det är perfekt att synliggöra sig på det här viset, säger Patrik Lockner och Faten Harouki.

Patrik Lockner och Faten Harouki samtalar med polisen Eleonor Boeng.

Under lördagen öppnas mässan upp för allmänheten. Då är det en perfekt chans att kolla in trägolv, prata med media, köpa honung, kolla in en ny bil, hamra ned en spik på tid, ta en fika, få information om Höga Kusten, prata med en banktjänsteperson och mycket mycket annat. Som sagt 83 utställare...

Carolina Åman och Daniela Bauman ingår i den grupp av hantverkare som håller till i gamla skola i Näsänget, Nordingrå. Det är första gången de ställer ut på en mässa. Lite pirrigt, men samtidigt väldigt roligt.

– Det kändes naturligt att det blev Kramfors. Vi har ju pluggat här på Träakademien och Kramfors är vår stad.

Carolina Åman och Daniela Bauman

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Hjördis Rislund Åsander
Näringslivenheten
hjordis.asander@kramfors.se