20 november 2018

Information och erfarenhetsutbyte för kulturarrangörer

Vi översköljs dagligen av information från olika håll. Vad finns det för olika kanaler och sätt att nå ut med sina evenemang? Dessa frågor diskuterades av 15-talet kulturarrangörer under torsdagskvällen.

I projektet "Besöksnäring i Höga kusten - en resa i tid och rum" ingår att arbeta med evenemangsutveckling. Projektet bjöd därför in kulturarrangörer till Skogs-Hildas stenugnsbageri och café i Ullånger, för att diskutera hur de marknadsför sina evenemang. Under kvällen fick de chans att berätta om sina egna verksamheter och hur de gör för att nå ut med sina evenemang, samt ställa frågor till kommunen och Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

Bidrag och stöd till kultur

Chefen över kommunens kulturenhet, Ninni Mellander, berättade om de olika stöd som kommunen erbjuder. Kulturarrangemangsstödet kan sökas av ideella organisationer för offentliga kulturarrangemang i kommunen. Därtill går att söka almmänt kulturstöd till projekt och liknande.

Regionalt finns ett bidrag som kallas Arrangörslyftet. Det kan sökas av föreningar, eller privatpersoner i samverkan med föreningar. Arrangörslyftet består av ett arrangörsstöd och ett busstöd.

Evenemangskalendrar och sociala media

Ann-Cathrin Granbäck, kommunikatör på Kramfors kommun, berättade om hur vi använder sociala medier och tipsade om hur arrangörer kan få bättre spridning av sina evenemang på Facebook. Kommunen ansvarar för sidan Kramfors lyfter, där arrangörer är välkomna att dela sina evenemang. Hon visade även hur kommunens evenemangskalender fungerar och betonade att den är kostnadsfri att använda.

Från Höga Kusten Destinationsutveckling AB kom Marcus Strömsten för att berätta om deras evenemangskalender. Evenemang  som riktar sig till en bred publik och som är av regionalt och nationellt intresse får synas i kalendern. Han visade även att hogakusten.com länkar vidare till kommunens evenemangskalender, så även därför lönar det sig att synas på kramfors.se.

Läs mer

Bidrag till kultur och stipendier

Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum

Evenemangskalender

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Karin Högström
Kulturutvecklare
Tel: 0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se