Skogsstyrelsen river den gamla kajen på Sandslån
12 december 2018

Besöksnäringsprojektet bygger vidare i vinter

Nu är vintern i antågande, med allt vad det innebär. Projektet ”Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum” fortsätter dock bygga och renovera inför somriga utflykter och besök.

Nu i december är det fyra byggprojekt som pågår. Vid Häxberget bygger vi en ny parkering som rymmer fler besökare än tidigare. Häxberget har tidigare fått en spång för att göra det enklare att ta sig till minnesstenen. Sammantaget kommer vi ha ett mer tillgängligt besöksmål när byggnationerna är färdiga.

I mitten av november hjälpte skogsstyrelsen oss att riva en del av kajen på Sandslån, där båten Ådalen III lägger till. Kajen har varit i stort behov av renovering. Under vintern kommer vi bygga upp en ny kaj.  Även i Norrfällsviken och i Öd, Kramfors, pågår reparationer av kajer.

Ett projekt med flera medaktörer

Besöksnäringsprojektet finansieras av Kramfors kommun, EU, Länsstyrelsen och Region Västernorrland. Därtill har projektet ett antal medaktörer som även är med och finansierar på olika sätt. Sandslåns vandrarhem och camping, Ådalen III, Norrfällsvikens fiskehamnsförening och Båtklubben Bävern i Öd, Kramfors, är några av medfinansiärerna.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Lars Holmberg
Projektledare
Tel: 0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se