25 september 2019

Bryggor och kajer i fokus för besöksnäringsprojekt

För att öka Höga kustens och Ådalens attraktivitet har besöksnäringsprojektet "En resa i tid och rum" arbetat med en rad olika insatser. En är att anlägga nya kajer och bryggor samt renovera gamla. Det har gjorts i samarbete med projektpartners.

Kramfors är en kommun som begåvats med mycket vatten. Vatten som ger liv, vatten som berikar, vatten som är viktigt för oss. Närheten till havet ger för många en unik livskvalitet, men vi har också direkt tillgång till Ångermanälven och många sjöar.

Projektet ”Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum” fick 6,5 miljoner kronor av EU i mitten av juni 2017. Budgeten för hela projektet är 13,2 miljoner och löper fram till 2020.

Sträcker sig över hela kommunen

Arbetet i projektet utgår från sju kluster. I varje kluster finns ett antal samverkanspartners, som deltar i projektets aktiviteter på olika sätt.

  • Nyhamn, Marieberg, Box och Sandslån
  • Nyland, Ytterlännäs gamla kyrka och Bollstabruk
  • Kramforsviken, Öd
  • Frånö, Lunde, Svanö, Sandö och Klockestrand
  • Prästmon, Häxberget, häxmuséet och häxkällaren
  • Nyadal, Hornöberget
  • Norrfällsviken

Här kan du läsa vilka föreningar och andra som deltar i projektet

Film om arbetet med bryggor och kajer

En av aktiviteterna har därför varit att anlägga helt nya eller rusta upp befintliga bryggor och kajer på ett antal ställen. Parkeringsplatser och servicehus är också sådant som projektet arbetat med. Varje insats har varit ett gemensamt arbete mellan projektägaren och de deltagande samverkansparterna.

På filmen berättar vi om några av de satsningar som gjorts.

Här kan du läsa en fullständig lista över kajer, bryggor och andra investeringsåtgärder som gjorts. (Några punkter är inte avslutade än.)

 

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se

Lars Holmberg
Projektledare
070-522 39 45
lars.holmberg@kramfors.se