John-Axel Forsman, vd Ådalens bildemontering

17 oktober 2019

Företagsbesök skapar kunskap
och förståelse för varandra

För att stärka företagsklimatet och utveckla samarbetet mellan oss som kommunorganisation och näringslivet har vi länge satsat på företagsbesök. Politiker och tjänstepersoner hälsar regelbundet på näringsidkare i hela kommunen.

– Näringslivet är enormt viktigt för hela kommunens välmående. Genom att träffas skapar vi kunskap och förståelse för varandra. Kommunen som organisation ökar därmed chansen att på olika sätt bistå och stötta, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef.

Kramfors företagstätast i länet

Tisdagens företagsbesök var förlagda till centrala Kramfors, men kan lika gärna äga rum i Ullånger, Nyland, Bjärtrå eller något annat ställe. Kramfors är en företagstät kommun, faktiskt den kommun som har flest företag per capita i Västernorrland, och vi ser att de flesta har ett intressant koncept att erbjuda.

– En av våra näringslivsutvecklare, Hjördis Åsander, träffar företagare varje vecka på sina rundresor. Sedan samlar vi ihop oss till grupper och åker ut. Det är inte alltid samma personer med utan sammansättningen varierar, berättar Susanne Königson.

Från vänster Janne Mellander, näringslivsutvecklare, Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, Ida Stafrin (C), oppositionsråd, Olle Lidgren, näringslivsutvecklare, Jon Björkman (V), vice kommunalråd, Hjördis Åsander, näringslivsutvecklare samt Anders och Teresa Johansson, ägare av Byggnads AB Lennart Eriksson, Byggnads AB Lennart Eriksson och Ådalens Bildemontering

Två anrika företag hade äran att agera värdar under tisdagsförmiddagen. Anders ”Abbe” och Teresa Johansson på byggnadsaktiebolaget Lennart Eriksson och John-Axel Forsman vid Ådalens bildemontering berättade med uppenbar glädje och stolthet om sina respektive verksamheter.

Ida Stafrin, Jon Björkman och John-Axel Forsman

 

Dagens två medverkande politiker Jon Björkman (V), vice kommunalråd, och oppositionsrådet Ida Stafrin (V) var uppenbart imponerade och nöjda med vad de fick se och höra.

– Det finns så många fantastiska företag i kommunen, företag vars ambitioner är högt ställda. Jag är stolt över vårt näringsliv och glad för möjligheten till dialog, säger Jon Björkman.

Dynäs måleri vd Göran Berglund, vd och delägare Magnus Norell samtalade med Hjördis Rislund, näringslivsutvecklare, Susanne Königson, tillväxt- och näringslivchef, Ida Stafrin (C), oppositionsråd, Jon Björkman (V), vice kommunalråd samt Olle Lidgren, näringslivsutvecklare.

Dynäs Måleri och Ådalen III

Eftermiddagen tillbringades först hos Dynäs Måleri och därefter på Ådalen III. Delägare Magnus Norell och vd Göran Berglund tog emot kommungruppen på måleriföretaget och turbåten representerades av nya ägarna Tony och Jerry Larsson.

– Det bästa med besöken är att få upptäcka nya verksamheter och få en inblick i deras vardag. I princip alla vi besöker betonar utmaningen med att hitta rätt kompetens. Det är något vi alla måste hjälpas åt med, säger Ida Stafrin.

Oppositionsrådet Ida Stafrin (C) och näringslivenhetens Hjördis Åsander fick en trevlig pratstund med Ådalen III:s Jerry Larsson.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se