24 april 2020

Premiären av Höga Kustens nya talkshow gav mersmak

Onsdagens livesändning av Godmorgon Höga Kusten, med skådespelaren och komikern Jens W Nilsson som programledare, uppmanade och inspirerade tittarna att stötta näringslivet och hitta lösningar på samhällsutmaningar som uppstår på grund av Covid-19.

Programmet livesändes från Hotell Höga Kusten, med vy över Högakustenbron, och hade över 700 visningar under dagen. I programmet blandades musik från husbandet med gäster både i studion och digitalt. Sändningen började med en uppmaning från Torbjörn Ullsten, VD Mjälloms tunnbröd och ordförande Höga Kusten turism, att stötta den lokala näringen. Sångaren Klas Norberg avslutade sändningen genom att framföra en låt med ny text av Nils-Gunnar Nilsson, på Mittrevyn.

  • Det var väldigt roligt att göra det här programmet och jag hoppas att det inspirerade till idéer och lösningar som gör skillnad för näringsliv och samhället under Covid-19, säger programledaren Jens W Nilsson
  • Min idé om en webbsändning på det här temat fick en bra start och vi har redan bestämt att vi ska göra något liknande den 13 maj, säger Örjan Wallin, vice ordförande i Företagarna Kramfors och medlem i kommunens näringslivsråd.

Under sändningen intervjuades Johan Wester av Jens W Nilsson via länk

Gäster i programmet var Johan Wester, programledare, grundare och kreativ chef på Skånemotor, Berit Högman, Landshövding, Fredrik Kuoppa, Almi företagspartner, Örjan Wallin, Näringslivsrådet och Företagarna, samt Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef. Husbandet bestod av musikerna Patrik Grundström, Pär-Åke Stockberg och Christian Sundeqvist.

Samarbete och samspel mellan det privata och det offentliga är viktigare än någonsin. Programmet erbjuder en tillgänglig arena samt inspirerar oss till att vara kreativa och se framåt, säger Susanne Königson, Kramfors kommuns tillväxt- och näringslivschef.

Programmet kan ses i efterhand på magasin.kramfors.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Kramfors kommuns facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På facebooksidan och sverigevscorona.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns även kreativa idéer och tips i coronatider. Fortsätt gärna att komma in med idéer via kommunens facebooksida eller genom att tagga #godmorgonhögakusten när du skriver i social media. Kramfors kommun gjorde programmet i samverkan med Mittrevyn, Almi Företagspartner, Höga Kusten Destinationsutveckling, Höga Kusten Turism, High Coast Media och Kramfors Näringslivsråd med Företagarna.

Tony Uhlin och Malin De Wall på High Coast Media producerade sändningen

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Olle Lidgren
Näringslivsutvecklare
Tel: 0612-803 80
olle.lidgren@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt och näringslivschef
Tel: 0612-803 20
susanne.konigson@kramfors.se