29 maj 2020

Entreprenörskap på landsbygden i fokus för Godmorgon Höga Kusten

I onsdags sändes vårens andra avsnitt av talkshowen Godmorgon Höga Kusten. Programledaren Jens W Nilsson hade även denna gång med sig ett välmeriterat husband och flera Höga Kusten-profiler i studion på Hotell Höga Kusten.

Sändningen blev mycket uppskattad och hade cirka 1000 visningar bara under onsdagen och torsdagen. Du som ännu inte har sett programmet hittar det och förra avsnittet på vårt digitala näringslivsmagasin magasin.kramfors.se Länk till annan webbplats.

Där man även kan läsa om andra företagare och näringslivsnyheter från Kramfors kommun.

Gäster från olika branscher

Tomas Byberg, från buss- och reseföretaget Byberg & Nordin AB, pratade om hur hans bolag tacklat coronakrisen och om lokala bandet Blackbush som han medverkar i.

På plats var även Gunilla Kjellsson, ordförande i LRF Västernorrland, som delade ut LRF Västernorrlands kommunikationspris till Leader Höga Kusten för deras Landsbyggarekampanj . I kampanjen har man fokuserat på entreprenörerna och eldsjälarna i Höga Kusten. Jenny Edvinsson, verksamhetsledare Leader Höga Kusten, tog emot priset och avslöjade även att man nu kan börja nominera till årets Landsbyggaregala.

I studion fanns även Örjan Wallin, Kramfors Näringslivsråd med Företagarna, och under programmet visades filmat inslag från Jens besök hos lantbrukaren Lage Öhlén, från Nordingrå.

– Vi har många driftiga och kreativa entreprenörer på landsbygden och jag vill att vi påminner oss om vilken stark livskraft vi har i hela kommunen – mitt i Höga Kusten, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef.

– Min förhoppning är att programmet uppskattas och bidrar till framtidstro i den tid vi nu lever i.

Programmet avslutades med att gästartisten Lotta Hultman tillsammans med husbandets musiker Patrik Grundström, Pär-Åke Stockberg och Christian Sundeqvist, framförde låt med text på tema corona skriven av Mittrevyns Nils-Gunnar Nilsson.

Mer fakta om Godmorgon Höga Kusten

Kramfors kommun ansvarar för evenemanget och samverkar med Mittrevyn, Höga Kusten Destinationsutveckling, Höga Kusten Turism, High Coast Media och Kramfors Näringslivsråd med Företagarna.

Programmet vill ge alla en god morgon och inspirera till att stötta det lokala näringslivet och hitta lösningar på samhällsutmaningar som uppstår på grund av covid-19.

Tittarna uppmanas att skriva in till programmet via sociala medier och hashtaggen #godmorgonhögakusten. I programmet fick tittarna också tipset att planera sin semester på hemmaplan genom att använda Höga Kustens nya app.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se

Olle Lidgren
Näringslivsutvecklare
0612-803 80
olle.lidgren@kramfors.se