03 juni 2020

Nu startar upphandlingen av entreprenör till Skuleberget

Ytterligare ett steg är taget i för att utveckla infrastrukturen runt Skuleberget. I dagarna läggs upphandlingen ut på den digitala tjänsten e-avrop, vilket gör att anbudsprocessen är igång.

– Det känns roligt och spännande! Vi hoppas naturligtvis att många intresserade lägger in sina anbud, säger Kramfors kommuns tillväxt- och näringslivschef Susanne Königson.

För att uppmärksamma det hela valde Kramfors kommun att hålla ett öppet informationsmöte för näringslivet i på Dockstabaren under onsdagen. Samarbetet mellan oss, näringslivet och samhället är en nyckel till framgång.

– Jag är mycket imponerad av Dockstabornas glöd och engagemang. Den inspirerar och gör det lättare för oss politiker att våga satsa ekonomiskt trots att det ekonomiska läget varit kärvt ett tag, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Under informationsträffen gav kultur- och fritidsenhetens chef Patrik Asplund en bakgrund till hur arbetet med att ersätta Skuleliften löpt från dagen då Docksta Bordtennisklubb (DBTK) aviserade att de inte tänkte öppna anläggningen på grund av säkerhetsbrister i anläggningen.

Föreningen kontaktade kommunen och efter några möten med olika aktörer tog Kramfors kommun bollen.

Planen att renovera den befintliga anläggningen gick snart i stöpet och inriktningen blev ett större projekt med vidare planer på utveckling. Med en ny infrastruktur och inspirerande marknadsföring av området ska Skuleberget bli en friluftsdestination med möten, aktiviteter och boende året runt.

– Upphandlingen är öppen till första veckan i juli. Sedan finns en överklagande tid som ska passera, men vi hoppas på att kunna skriva avtal med en utförande entreprenör i mitten av juli, säger Patrik Asplund.

Projektets prioritet ett är rivning av befintlig lift och uppbyggnad av en ny. Fortsättningsvis ska en downhillbana för mountainbike och serviceanläggning inklusive parkering planeras och färdigställas.

– På papperet är liften klar till sommaren 2021, men vi är beredda på eventuella förseningar eftersom det är väldigt mycket som ska utföras.

Projektet sträcker sig till mars 2022.

Positiv stämning i bygden

Det var en påtagligt positiv stämning som rådde under onsdagsmötet hos Jan-Åke Wallinder på Dockstabaren. Alla företagare fick chansen att berätta sina tankar om såväl satsningen vid Skuleberget som sin egen framtid. Samverkan mellan varandra, men även samarbetet med Kramfors kommun var något som många lyfte fram.

– Jag ser inte att det finns konkurrens mellan oss, vi drar åt varandra i bygden, säger Jacke Näslund, som äger en stugby vid foten av Skuleberget samt Skulebergets pensionat.

Mattias Wallinder har nyligen flyttat hem till Docksta efter att ha bott flera år i Norge och driver nu Fiber Team:
– Jag hörde så många nyheter om inspirerande utvecklingssatsningar både runt omkring Skuleberget och i övriga bygden. Det gjorde att jag satsade på Docksta.

Mer information:

Skuleberget - en friluftsdestination Länk till annan webbplats.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se