Energirådgivare Benny Wälitalo bjuder in till föreläsning om Klimatklivet.

28 augusti 2020

Så får företagare stöd att investera i klimat och energi

Investeringssatsningen Klimatklivet kan ge företagare upp till 70 procents stöd för en energi- eller klimatinvestering. Hur du söker bidrag och vilka regler som gäller får du veta vid vår webbsända föreläsning onsdag den 2 september klockan 11.30.

– Det är första gången vi genomför en webbföreläsning av det här slaget. Meningen var att vi skulle ha en lunchföreläsning på High Coast Whisky, men covid-19 fick oss att ändra planerna, säger Benny Wälitalo, kommunal energirådgivare i både Kramfors och Sollefteå.

Klimatklivet riktar sig till företag och omfattar flera olika investeringsmöjligheter.

Några exempel är energikonvertering från oljeeldning till biobränslen, byte från diesel till biodrivmedel i företagets fordon och att sätta upp laddstolpar för elbilar.

– Det öppnar enkelt upp för stöd för smarta investeringar som kan gagna både företag och klimatet och det går att ansöka om det under en begränsad tid i slutet av september, säger Benny Wälitalo.

Vilka föreläser?

Under webbföreläsningen onsdagen den 2 september klockan 11.30-12.30 kommer David Helsing från Länsstyrelsen Västernorrland att förklara hur man söker pengar från Klimatklivet.

High Coast Whisky kommer i sin tur att berätta om hur de fick över 6 miljoner från Klimatklivet för att byta ut sin oljepanna mot en biobränsleanläggning.

Var visas föreläsningen?

Webbföreläsningen, som arrangeras av Kramfors kommuns energirådgivare i samarbete med Länsstyrelsen Västernorrland, sänds både på vår näringslivsmagasin https://magasin.kramfors.se Länk till annan webbplats. och Facebooksidan https://www.facebook.com/Kramforskommun Länk till annan webbplats..

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och få svar direkt via kommentarsfältet på Facebooksidan. Där kommer de sedan att ligga kvar.

Föreläsningen kommer också att finnas kvar på de digitala kanalerna för den som vill se den i efterhand.

– På det viset kommer vi säkerligen att nå fler människor än vi gjort med ett lunchmöte och det gör att vi energirådgivare i länet kommer att satsa på fler webbföreläsningar framöver, säger Benny Wälitalo.

Nästa föreläsning handlar om biogas

Ytterligare en webbföreläsning, om biogas, är planerad att sändas i slutet av september.

Den som vill ha ytterligare information eller har frågor om Klimatklivet, kan kontakta energirådgivaren Benny Wälitalo. Kontaktuppgifter finns under rubriken Frågor kring nyheten.

Ansökningsperioden för denna omgång Klimatklivet pågår den 21-30 september 2020.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Benny Wälitalo
Energirådgivare
0612-803 54
benny.walitalo@solleftea.se