24 september 2020

Kramfors förbättrar sitt företagsklimat – ett resultat av samarbete

Kramfors är en av de fem kommuner i länet som i år stärkt sitt företagsklimat. När Svenskt Näringsliv presenterade sin ranking igår visar det sig att vi klättrat 33 platser. En bra start på arbetet att skapa Västernorrlands bästa företagsklimat 2025.

– Det är en fingervisning om att vi är på rätt väg. Vårt näringslivsråd, som omfattar företagare, politiker och tjänstepersoner, hade möte igår för att analysera och sätta upp planer för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Kramfors kommun har tillsammans med näringslivet satt målet att ha Västernorrlands bästa företagsklimat år 2025 och vi har ett starkt politiskt ledarskap som pekat ut näringslivsarbete och företagsklimat som ett prioriterat åtgärdsområde.

– En av våra styrkor är att det finns många kreativa entreprenörer, eldsjälar och ortsbor som ser möjligheter och driver utvecklingen framåt, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef.

Ökad nöjdhet inför service och bemötande
I mätningen kan man utläsa att omdömet om mobilnät och bredband samt vägnät, tåg- och flygförbindelser har förbättrats. Kommunens service och bemötande har också fått bättre resultat vilket är resultatet av ett flerårigt medvetet arbete.

– Vi gör allt vi kan för att finnas till hands för att ge god service till företagen. Det ska vara lätt för dem att göra rätt, säger Susanne Königson.

Gemensam vilja att utveckla och förändra
Ett starkt näringsliv är en av grundbultarna i samhället och en förutsättning för tillväxt. Kristina Wallin Nylén, ordförande i Företagarna Kramfors, sitter med i näringslivsrådet:

– Det är väldigt roligt att vårt arbete redan gett effekt. Företagen i Kramfors driver in skattekronor till vård, skola omsorg och övrig samhällsservice, så den vilja att utveckla och förändra som vi nu känner i samarbetet är toppen, säger Kristina.

– Engagemanget från kommunalrådet Malin Svanholm samt övriga politiker och tjänstepersoner bådar gott fram framtiden och alla vi företagarföreningar ser fram emot fortsättningen. Det gäller att hålla i och hålla ut för att tillsammans nå målet.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
070-295 88 17
susanne.konigson@
kramfors.se

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se