21 april 2021

HKIG - fortsatt samarbetspartner i kompetensförsörjningsarbetet

Kramfors kommun fortsätter ge stöd till företagen i Höga Kusten Industrigrupp (HKIG) med 200 000 kr per år fram till år 2024 för att de ska stärka sitt arbete med kompetensförsörjning, tillväxt, konkurrenskraft och rekrytering.

Satsningen är en av de aktiviteter Kramfors kommun gör för att nå målet om Västernorrlands bästa företagsklimat 2025.

– Kramfors beviljar stödet, eftersom vi ser att vi får så mycket i retur. Vi vill arbeta för att stärka och utveckla vår arbetsmarknadsregion tillsammans med såväl näringslivet som andra kommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Höga Kusten Industrigrupp är en ekonomisk förening som företräder ett 30-tal industri- och teknikföretag i Kramfors, Härnösands och Sollefteå kommuner. Företagen har tillsammans cirka 2000 anställda och flera av företagen arbetar med export i en expansiv fas.

– HKIG är en kraftfull företagargruppering med bland annat 18 Kramforsföretag, vi får också en enkel ingång till företagsledare med starkt engagemang, som vill utvecklas och bidra till tillväxt, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef.

– Det finns mycket positivt med HKIG. De är en mycket viktig del av näringslivet i området och bidrar årligen med betydande skattemedel. De är naturligtvis viktiga arbetsgivare, men även goda ambassadörer som visar på att området är attraktivt att bo, verka och leva i, säger Malin Svanholm.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se