07 juni 2021

Tillsammans skapar vi framtidens näringsliv och entreprenörsanda

Hårt kommuninternt arbete och gott samarbete med det lokala näringslivet har gjort att företagsklimatet förbättrats i Kramfors kommun. I en ny film skildras en hoppfull stämning hos alla inblandade.

Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Kramfors, säger:

– Att vi har många och duktiga företag är viktigt. Det genererar fler arbetstillfällen och viktiga skatteintäkter som gör att vi kan erbjuda bra service till alla i kommunen.

– Nu vill vi ge företagen ännu bättre förutsättningar att bedriva sina verksamheter och vi ska vara väldigt lyhörda för deras behov.

Underlätta för befintliga och nya företag
Susanne Königson, tillväxt– och näringslivschef, betonar att det ska vara lätt att starta, driva och utveckla företag i Kramfors kommun.

– Vi har mycket kvar att göra, men det är väldigt inspirerande att vi redan förbättrat oss inom alla områden, enligt den senaste enkäten från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet, säger Susanne Königson.

– Det skapar energi och en optimism som präglar både oss och näringslivet på vår gemensamma resa mot målet att skapa Västernorrlands bästa företagsklimat till 2025.

Nyföretagarcentrum etableras
Ett gott exempel på bra samarbete och kvalitetshöjning är att det nu etableras ett Nyföretagarcentrum i Kramfors, som finansieras av både kommunen och det lokala näringslivet. Där kommer nya företagare att erbjuds rådgivning.

”Tillsammans gör vi skillnad"
Kristina Wallin Nyhlén är ordförande för Företagarna Kramfors och ingår även i Näringslivsrådet i Kramfors kommun.

– Det viktigaste för att nå fram till Västernorrlands bästa företagsklimat 2025 är att vi hjälps åt. Vi måste ta krafttag, oavsett partitillhörighet, bransch eller ansvarsområde. Tillsammans är vi starka och tillsammans gör vi skillnad, säger Kristina Wallin Nyhlén.

Bland företagarna som deltar i filmen finns Torbjörn Ullsten, vd för Mjälloms Tunnbröd:

– Jag tycker överlag att det är en väldigt positiv attityd, ända från politiken ned till tjänstemännen. Jag tror stenhårt på utvecklingen i kommunen just nu, säger Torbjörn Ullsten.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se