23 september 2021

Höstturné med näringslivet i fokus - första företagsträffen genomförd

Idag genomfördes den första av fem företagsträffar på olika platser i kommunen. Näringslivsenheten och politiker möter lokala företagare och informerar om vad som är på gång.

Till företagsträffen på Skulebergets Havscamping i Vesåsand kom cirka 15 företagare.

– Det är viktigt och intressant för oss att få möta er företagare på er hemmaplan, berätta om vad vi gör och ha en bra dialog med er, sa Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, förklarade hur kommunen kommer att jobba framöver och vilka områden som är prioriterade för att ge företagen möjlighet att utveckla sina verksamheter - och att få ännu fler att vilja satsa på företag i Kramfors kommun.

– Ökad tillgänglighet, förbättrade upphandlingar, kompetensförsörjning och fler mötesplatser är några av de punkter som viktiga framöver, sa Susanne.

"Viktigt med mötesplatser"

Företagarna fick inblick i ett antal olika ansökning och projekt - bland annat Stödområdesindelning och vindkraftsutbyggnad - som är aktuella. Det skedde även en kort genomgång av synpunkter och önskemål från de företagsbesök som genomförts under året. Totalt kommer det att handla om drygt 150 stycken.

– Att kommunens representanter kommer hit till oss är positivt, sa entreprenören Fredric Wedin. Det gör att vi får ett utbyte mellan kommun och företag men också mellan olika företag på orten. Sådana mötesplatser är värdefulla.

Företagsträffen avslutades med frågor och dialog.

Kommande företagsträffar

Till veckan fortsätter turnén med företagsträffar. Här är det återstående programmet (alla träffar genomförs kl 7.30-8.30):

29/9 ULLÅNGER, Centrumhuset

30/9 NORDINGRÅVALLEN, Kusthallen

1/10 KRAMFORS, First Hotel Kramm

6/10 SANDSLÅN, Arena Dannero

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
Tel: 0612-80 320
susanne.konigson@kramfors.se