11 oktober 2018

Kramforskråkan ute på resa

Sedan början av året är Kramforskråkan ute på vift. På roligheter skulle man också kunna säga. Allt började med att dåvarande årskurs 2 på Ullångerskolan satte Krammy på bussen i riktning söderut.

– Vi läste i en bok om en skola som skickade iväg en nalle på resa och klassen undrade då om inte också vi kunde göra något liknande, berättar pedagogerna Carina Edström och Anki Wallin.

Kompis med Bolibompadraken

Sagt och gjort. Den 12 januari gick klassen till busshållplatsen bakom OK i Ullånger och spände fast Kramfors gosedjur i Y-bussen. På lappen kunde man läsa vem kråkan är, lite om klassen och att man önskade rapporter via e-post.

– Vi fick snabbt ett svar att kråkan befann sig på Cityterminalen. Därefter hamnade hen i Bolibompastudion för att sedan åka med en kvinnlig busschaufför västerut, berättar Anki Wallin.

Resan började på Y-bussen i Ullånger. Många aktiviteter har det blivit hittills, bland annat gympa och besök hos Film i väst

Skolbesök och fest

Från början fick klassen mest bilder på Krammy med rapport om ort, men sedan skolan startade i höstas har det blivit mer ”brevskrivning”. Ullångersbarnen, som efter sommarlovet kommit upp i årskurs 3, har fått bilder från fiskesamhället Mollösund där kråkan fått vara med elever i Henånskolan.

En 20-talsfest på Smögen har också hunnits med samt ett besök hos klass 2 på Backaskolan i Landvetter. De skickade i sin tur iväg Krammy med buss, som då hamnade hos Fridaskolan i Mölnlycke.

Även Toftaskolans årskurs 2 i Munka-Ljungby har stiftat bekantskap med vår kråka. Där fick hen både sjunga och lära sig om 1000-tal.
– Den klassen är så nyfikna på varifrån kråkan kommer att vi kommer fortsätta ha kontakt med dem.

Utlandsresa till Dubai

Den absolut häftigaste upplevelsen är utflykten till Dubai. En familj från Väjern i Sotenäs kommun åkte på resa dit och vem hängde med om inte Krammy!

– Det har varit och är jättespännande att följa kråkans resa. Den är ju inte slut än, just nu vet vi faktiskt inte var hen befinner sig…

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Erik Fällmer
Rektor Ullångerskolan
0612-805 19
erik.fallmer@kramfors.se