09 november 2022

Finsk litteraturafton / Soumelainen kirjallisuusilta

På tisdag 15 november klockan 18.30 är du välkommen till finsk litteraturafton på Kramfors bibliotek. Anni-Maria Lokka och Marja-Leena Pannanen, både boende i kommunen, presenterar sina böcker och det bjuds på fika.

Soumelainen Kirjallisuusilta tiistaina 15/11 klo 18.30-20.00 Kramforsin Kirjasto. Anni-Mari Lokka ja Marja Leena-Paananen esittelevät kirjojaan. Annamme kirjavihjeitä. Kahvi-teetarjoilu pienten makupalojen kera.
Tervetuloa!

Kramfors - finskt förvaltningsområde

Bakgrunden till evenemanget är att kommunen är finskt förvaltningsområde som bland annat ska skydda och lyfta den finska minoritetens språk och kultur.

Initiativtagare till träffen är en grupp med representanter från olika verksamheter som träffas regelbundet för att arbetar fram olika programpunkter för kommunens finska minoritet.

– Förutom jag ingår kommunens integrationssamordnare Lena Björn, Lea Kinnunen från Hola folkhögskola och medlem i finska föreningen samt Ninni Mellander från kommunens kultur- och fritidsenhet, berättar bibliotekarie Lina Allard.

Gediget och trevligt program

Anni-Maria Lokka och Marja-Leena Paananen har skrivit böcker om sina liv berättar om detta på litteraturaftonen. Det blir även boktips (finsk litteratur) och man får information om de bokcirkelkassar som finns på finska.

– Och så blir det såklart fika och mingel, säger Lina Allard.

Framöver kommer det även att anordnas två sagostunder, där sagan läses på både svenska och finska parallellt. Allt för att få in finskan även för de små.

Välkommen! Tervetuloa!

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Lina Allard
Bibliotekarie
Kramfors bibliotek
0612-803 12
lina.allard@kramfors.se