Placeholder
23 augusti 2023

Morgondagens redovisningskonsulter studerar på Campus Kramfors

För fyra år sedan inledde Akademi Norr en kraftsamling för att skapa fler utbildningsplatser och höja kompetensen i Norrland. Nu skördar satsningen framgångar.

I ett av studierummen på Campus Kramfors sitter studenter och deltar digitalt på föreläsningar som sänds från Stockholm. De har valt att utbilda sig till redovisningskonsulter genom Företagsekonomiska institutet (FEI) och därmed studera via Kramfors lärcentrum.

Utbildningen till Redovisningskonsult är 2-årig och genomförs med hybridformatet FEIFLEX. Med den tekniken kan man studera på plats eller live online var man än är – alltid med känslan av att man deltar i klassrummet. Utöver Stockholm erbjuds utbildningen i samarbete med lärcentrum i sju olika kommuner. Det innebär att man kan studera på plats i Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Varberg och Vilhelmina. Det möjliggörs genom att studerande kan träffas på ett lokalt lärcenter och tillsammans delta i lektioner live online.

– Fördelen är att kunna studera där man bor och i sin egen takt. Samtidigt finns möjligheten att träffas fysiskt på Campus Kramfors för de som vill. Det är en bra utbildningsprodukt, där vårt lärcentrum finns tillgängligt som stöd, säger verksamhetsutvecklare Göran Mellander.

FEI är en av få utbildningsaktörer som erbjuder yrkeshögskoleutbildningar i Norrland genom hybridlösningar. Akademi Norr är en gränsöverskridande samverkan mellan tolv kommuner från Norrbottens-, Västerbottens-, Jämtlands- och Västernorrlands län med syfte att initiera, samordna och genomföra högre utbildning.

Efter de första dagarna var studenterna nöjda med studiestarten och positiva över möjligheten att kunna studera på Campus Kramfors.

– Bra service och trevliga studierum där man får bra arbetsro. Jag kommer vara här allt som oftast när vi har föreläsningar, säger Millan Södergren

Precis som för dessa studenter är Campus Kramfors öppet för de som studerar mot en högre utbildning och vill låna grupprum, skriva tentamen och träffa andra studenter.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Carl Sundström
Administratör
carl.sundstrom@kramfors.se