Ingrid står utomhus vid två träd. Hon har en blå jacka på sig.
25 augusti 2023

Ingrid Norberg Olson kan bli
Årets Lärare

Årets Lärare, det har Ingrid Norberg Olson chans att bli. Efter en nominering till titeln, som delas ut vid Svenska Lärargalan, är hon i alla fall Årets lärare i Kramfors.

Lärargalan är sedan år 2016 en årlig galakväll som delar ut priser till framstående lärare. Elever från Sveriges mellanstadie-, högstadie- och gymnasieskolor får nominera till Lärargalans priser.

Varje kommun har alltså chans att lyfta fram sin egen kandidat och i år har någon eller några skickat in Ingrid som kandidat.

Vem är Ingrid?

Ingrid Norberg Olsson har arbetat som lärare i cirka 20 år och dessförinnan jobbade hon som undersköterska i kommunen.

Mestadels har Ingrid undervisat ungt företagande (UF-företagande), som är en kurs i gymnasieskolan som heter Entreprenörskap. Hon undervisar även i pedagogiska och sociala kurser, ledarskapskurser samt ämnet samhällskunskap.

Under många år var eleverna på Nordvik hennes målgrupp, men sedan 2018 är arbetsplatsen förlagd till Ådalsskolan. Under detta läsår undervisar hon på Barn- och fritidsprogrammet samt Omsorgsprogrammet. Tidigare har hon även haft kurser vid Samhällsprogrammet.

Nomineringstexten:

Ingrid med sin otroliga energi och alltid positiva ledarskap visar vägen för sina elever till en sund och hälsosam relation till skolan och sig själv. Genom att alltid finnas där som stöd men även vara drivande i vårat lärande gör att vi elever blir engagerade i vårat skolarbete.

Med sin stora ambition sitter hon över på arbetstid för att ge mer tid till dom som behöver och svara utanför arbeta tid om vi har någon fundering över uppgifter. Att bara gå in i rummet med henne gör att de blir ett säkert ställe.

Hur känns det att ha blivit nominerad, Ingrid?

Det känns fantastiskt kul! I slutet av juli månad fick jag ett mail från Lärargalan, som gratulerade mig till Årets lärare i Kramfors kommun. Riktigt roligt!

Varför är läraryrket är så bra?

Läraryrket är stimulerande och meningsfullt plus att det är roligt att arbeta med ungdomar. Följa elevers kunskapsutveckling och processer i undervisning och att få arbeta i en fin skolmiljö på Ådalsskolan, omgiven av bra kollegor.

Vi önskar Ingrid lycka till och håller tummarna när Lärargalan går av stapeln den 16 oktober på Cirkus i Stockholm!

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se