Placeholder
06 september 2023

Nu startar den första avancerade simuleringsutbildningen på Campus Kramfors

Vård- och omsorgsutbildningen har fått ett rejält tillskott när de installerat den senaste tekniken i form av simulatorn "Nursing Anne". En docka som studenterna kan öva det mesta på. Allt från att sätta kateter till daglig omvårdnad då Anne både blinkar, andas och pratar.

Med finansiering från Välfärdsförvaltningen har ett modernt metodrum skapats på Campus Kramfors. Den senaste investeringen är Nursing Anne, geriatric, en simuleringsdocka som är fysiskt verklighetstrogen. I samband med simulering jobbar undersköterskor, sjuksköterskor eller personer under utbildning med Anne och hennes besvär. Handledaren/läraren finns i ett annat rum och agerar som Anne, genom att kommunicera via digital teknik.

Med nursing Anne kan man öva i en realistisk miljö, vilket är nyckelfaktorer för att öka vårdkvalité, inlevelse och förståelse för äldreomsorgens komplexitet.

 

En kvinna tar blodprov på en docka som används inom omvårdnadsutbildningar. 

 

Välfärdsförvaltningen och Bildningsförvaltningen i Kramfors hoppas även att satsningen på metodrummet ska öka intresset så att fler söker till vård- och omsorgsutbildningen.

– Att få möjlighet att jobba med teknik som ligger i framkant ger både elever och personal stora möjligheter i undervisningen, säger Kicki Garneij, lärare på vård- och omsorgsutbildningen i Kramfors.

Idag studerar över 60 personer till undersköterska och 100 personer specialiserar sig inom demensvård och psykiatri på Campus Kramfors.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kicki Garneij
Lärare
Tel: 0612-805 39
christina.garneij@kramfors.se