Placeholder
01 februari 2024

Träakademien ställer ut i Stockholm

Träakademiens studenter gör sig nu redo för att åka ner till Stockholm och delta på Skandinaviens ledande plattform för arkitektur, belysning- och möbeldesign.

Som ett moment i kursen ”Eget företagande, entreprenörskap och marknadsföring” kommer de studerande på Yrkeshögskolan Höga kustens hantverksutbildningar (Träakademien) delta på Stockholm Furniture Fair. På plats har de en monter där de kommer att ställa ut möbler tillverkade av nuvarande och tidigare studenter.

En monter med möbler där en blommig fåtölj står i förgrunden.

Träakademiens monter 2023


– Att delta på möbelmässan är mycket uppskattat av studenterna. Det är också ett utmärkt tillfälle för dem att knyta kontakter med branschen redan under utbildningstiden, säger Fredrik Hällström, utbildningsutvecklare möbeltapetsering.

Möbelsnickare, byggnadsvårdare och möbeltapetserare har bildat teams för att för att ta sig an utmaningen att bygga den bästa montern på mässan.

En kvinnlig möbeltapetserare sitter och syr på ett armstöd till en fåtölj.

Fredrika Lundgren, möbeltapetserarstudent


– Vi har tillsammans lagt mycket tid och praktiskt arbete på förberedelserna för att våran monter på mässan ska bli så lockande och intressant för besökarna som möjlig. Vi som ska åka ner på mässan ser verkligen fram emot att både få visa upp skolan, men också besöka olika skolor- och företagsmontrar, säger Fredrika Lundgren, möbeltapetserarstudent.

Idag packas de sista möblerna in i lastbilen som sedan körs ner på måndag. Under hela nästa vecka så kommer de studerande att turas om att ta emot besökare från branschen och allmänheten. De studerande kommer även att göra lärorika studiebesök på bl.a. Dramatens verkstäder och Kungliga slottet.

Ansökan till Yrkeshögskolan Höga kustens utbildningar med start i höst öppnar den 15 februari.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Fredrik Hällström
Utbildningsutvecklare
Tel: 0612-808 33
fredrik.hallstrom@kramfors.se