En lyftkraft lossar en väldigt stor box innehållande moduldelar från ett släp.
10 juni 2024

Leverans av moduler till Limsta förskola – påverkar trafiken

Bygget av Limsta förskola går nu i nästa skede. Den 10 juni börjar husmodulerna levereras till Kramfors, vilket kan innebära begränsad framkomlighet och att man bör ta hänsyn i trafiken.

– En del av modulerna mellanlagras först i Lunde för att från och med 10 juni börja transporteras till förskolan på Gumåsvägen 57, berättar Petter Lindelöf, projektledare Kramfast.

Totalt handlar det om 28 moduler, som är mellan 17 och 34 meter långa. Modulerna levereras till Kramfors längs olika rutter:

Söderifrån Riks 90
Norra rondellen i Kramfors – Ringsvägen – Gumåsvägen – Klementsvägen

Söderifrån Riks 90
Jättestagatan - Ringvägen – Gumåsvägen - Klementsvägen

Norrifrån Riks 90
Norra rondellen i Kramfors – Ringvägen – Gumåsvägen – Klementsvägen

Långtradarna som levererar är bredare än vanligt och kommer att biträdas av varnande följebilar. På själva byggplatsen kommer upp till 50 personer att vara i arbete under vecka 24, det vill säga 10-16 juni. Gumåsvägen och Klementsvägen kommer tillfälligt vara avstängda under vissa arbetsmoment.

– Vi rekommenderar därför att man väljer andra vägar eller cyklar/promenerar om man behöver ta sig fram utan hinder under vecka 24, säger Petter Lindelöf.

QR-kod som leder till sidan kramfors.se/limstaforskola

QR-koden leder till sidan kramfors.se/limstaforskola. Där kan du läsa om vad som görs vecka för vecka på byggarbetsplatsen. Lämnare av uppgifterna är Kramfast.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Petter Lindelöf
Projektledare
Kramfast
0612-71 77 59
petter.lindelof@krambo.se