Tjejerna sitter på golvet framför sin konstvägg.

Kim Jakobsson Tuominen, Nelly Nerg Nordlander och Beatrix Nordlander hade en svettig måndag med att få allt färdigt. Idag, tisdag, tar de nämligen studenten!

11 juni 2024

Estetelever sätter prägel på samtalsrum för barn och unga

Samtal med föräldrar, barn och ungdomar om svåra saker är utmanande i sig. Är då samtalsrummet är trist och oinspirerande gör det inte saken bättre. Därför lät Resursteamet några estetelever gå loss med inspirerande motiv, färger och former.

– Det här kommer att bli så himla bra och vi är otroligt glada över det fina samarbete vi haft med Estetiska programmet, säger Carola Bäckvall, familjebehandlare på Resursteamet, som bedrivs inom ramen för Individ- och familjeomsorgen (IFO).

IFO flyttade ganska nyligen in i det som tidigare var Migationsverkets lokaler. Många av ytorna har fräschats upp innan nystarten, men ett av samtalsrummen hade en svart vägg, vilket inte var rätt. Den kändes dyster och inte inbjudande.

Den färdiga väggen visar en sagoskog, en brusande å och ett antal väsen som bor i skogen. Solen håller på att gå upp.

Estetiska programmet nappade direkt när de fick frågan om att hjälpa till. De fyra avgångseleverna Beatrix Nordlinder, Kim Jakobsson Tuominen, Nathalia Piszczek och Nelly Nerg Nordlander har haft god handledning under arbetet av sin lärare Angelica Frank.

Först lät man barn och unga som Resursteamet möter bidra med teckningar under temat ”fantasivärld”. När estettjejerna sedan modifierade om allt till en sagoskog fylld med spännande figurer inföll sig direkt ett lugn. Behagliga, lugna färger som skapar stämning och figurer som väcker nyfikenhet.

En perfekt fond för samtal!

– Det har varit ett väldigt roligt uppdrag, som vi är stolta över att ha fått vara med om att utföra, säger tjejerna.

Carola står till vänster och ger tjejerna cider, fina glas, chips och annat gott de kan fira med senare.

Carola Bäckvall tackade de duktiga kreatörerna med en påse godsaker.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Carola Bäckvall
Familjebehandlare
Resursteamet
Individ- och familjeomsorgen
camilla.backvall@kramfors.se