03 september 2020

Jag, en ambassadör –
Fredrik Lockner, Kramfors

En kommun är ingenting utan sina invånare! Hos oss finns mängder av intressanta personer som valt att bo här och som gärna utvecklar området. Många av dem har valt att bli Kramforsambassadörer. Fredrik Lockner är en av dessa drygt 240 eldsjälar.

Du är en av våra 241 ambassadörer för Kramfors kommun.
Varför har du valt att vara det?

– Jag är född och uppvuxen i kommunen och har nog aldrig haft några större planer på att flytta. Att det jag uppskattar och älskar finns ju här. Familj, vänner, natur och möjligheten att kunna utföra mina intressen värdesätter jag mest av allt.

Detta delar jag gärna med mig av till andra. Jag har länge känt mig som en ambassadör och tyckte därför inte att det var något att fundera på när jag fick frågan om att bli en Kramforsambassadör.

Berätta lite om vem du är.
– Jag är en 34-åring som jobbar på ADC Medias Kramforskontor. Vi ger bland annat ut tidningen Kramforsbladet. Jag och min sambo Angelica har två fantastiska söner, Wilmer och Williot, som tillsammans med boxertiken Judith och några kaniner förgyller mitt liv.

Min fritid spenderar jag gärna på gymmet. Utöver det är musik en stor del av mitt liv där jag brukar synas och höras i olika sammanhang. Oftast med min mångåriga Trubaduonkollega Rikard vid min sida.

Vad är det bästa med Kramfors kommun?
– Närheten är det jag uppskattar mest. Här är nära till hav, berg och skog, med stränder, stigar, mat och upplevelser. Och ännu närmare till allt vardagligt som förskola, dagligvaruhandel, gym, hockeyhall och så vidare.

Har du några förslag på saker som kan utvecklas?
– Ja, det finns alltid saker som kan bli bättre. Jag skulle gärna se mer samarbeten bland företag, kommun och besöksnäring, så man mer jobbar tillsammans mot gemensamma mål för att ta Kramfors kommun framåt.

Vi kan även bli bättre på att ta tillvara på och utnyttja det som redan finns här, särskilt då en stor del av världsarvet Höga kusten och dess tillgångar ligger i vår kommun.

Har du något smultronställe eller aktivitet som du vill rekommendera andra?
– Sommartid gillar jag att åka ut till kusten, oftast antingen till Norrfällsviken eller Bönhamn. Vintertid är det härligt att ta en kort promenad för att pimpla, grilla och sola på Kyrkviken. Friåkning med familjen i någon av ishallarna eller på en utomhusis är också en favorit. Sedan är jag riktigt förtjust i att krypa ner i den vedeldade badtunnan ute på gården.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Annica Kjellin
Kommunikationschef
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se