Placeholder
30 januari 2023

Uppdatering av Kramforskartan

Nu kan du på ett enkelt sätt se alla planhandlingar i Kramforskartan.

För delar av vår kommun finns det detaljplaner som styr vad och hur man får bygga. Dessa planer kan vara bra att titta på när man exempelvis vill köpa ett hus, bygga ut eller kanske bygga en altan.

- Frågor om tomter och områden omfattas av en detaljplan och vart kan man hitta planhandlingarna är mycket vanliga, från både privatpersoner, mäklarbyråer och byggherrar. Nu finns dessa uppgifter i Kramforskartan, berättar planhandläggare Gustav Erlandsson.

Miljö- och byggavdelningen har ett stort kartmaterial. Delar av materialet används bara internt men vi har också ett publikt material som vi kan dela med oss av. Det finns i Kramforskartan som också utvecklas kontinuerligt med nya kartlager.

Så här gör du

Börja med att öppna Kramforskartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Zooma in på det område eller den tomt du vill veta mer om.

Välj "Bygga, bo och miljö" i menyn till vänster och sedan underrubriken "Detaljplaner".

Här väljer du att se ”Plangränser”.

Genom att välja "i" – informationsknappen i menyn ovanför kartan, kan du sedan klicka på det område eller den tomt du är intresserad av och få upp information om vilken detaljplan och vilka planhandlingar som gäller just där.

Bilden nedan visar ett exempel. Där kan man se den nya detaljplanen ”Babelsberg” som antogs strax innan jul. Planhandlingarna som är tillgängliga är plankarta och planbeskrivning.

Urklipp från plankarta

Visar gränserna rätt?

Kramforskartan är endast en enkel sammanfattning och digital tolkning av de fysiska plankartor som nu finns tillgängliga i kartan. Titta på plankartan för att se den beslutade och fullständiga versionen.

Testa i kartan nedan eller öppna den i eget fönster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bygga, bo & miljö

Uppdaterad: Sidansvarig: Erik Andrèe

Frågor kring nyheten?

Gustav Erlandsson
Planhandläggare
Tel: 0612-803 54
gustav.erlandsson@kramfors.se