En man iförd täckjacka i vintermiljö.

Fredrik Wesslund framför sin arbetsplats Hola folkhögskola.

03 mars 2023

Kramforsambassadören Fredrik bytte Lidingö mot livskvalitet i Ådalen

Fredrik Wesslund bosatte sig på Hammarsön, alldeles vid Ångermanälvens mynning, i maj 2022. I början av 2023 blev han Kramforsambassadör. Här berättar han om sin syn på skillnaderna mellan att bo på landsbygden i Kramfors kommun i stället för, som tidigare, på Lidingö utanför Stockholm.

”Det finns mycket som jag uppskattar med min nya tillvaro. Lugnet, människorna, det fina serviceutbud som finns i Nyland, närheten till både flygplatsen och tågstationen i Västeraspby. Allt detta ger mig ett vardagslugn som jag inte kände i Stockholm.

Jag har ingen stress i kroppen längre och jag behöver inte lägga upp strategier för att ta mig till och från jobbet eller till annat som jag vill göra. Här finns allt nära och tillgängligt, på ett helt annat sätt än jag var van vid tidigare.

Ett talande exempel: det tog mig ibland en timme och 45 minuter att med bil ta mig från från Lidingö till Solna, där jag förut hade min arbetsplats. Då handlade det om en sträcka på cirka en mil.

Här tar det mig cirka nio-tio minuter att åka en lika lång sträcka från Hammarsön till min nuvarande arbetsplats Hola folkhögskola.

All tid som jag tjänar här uppe jämfört med Stockholm, är så mycket värd för mig. Den ger mig ett behagligare liv.

Dessutom uppskattar jag att bo i en kommun där namn välkomnar människor och vill underlätta för dem. Som inflyttare känner jag mig väl mottagen av alla och det gör något med trivseln och känslan för platsen."

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se