människor lagar mat vid byggda specialkök på Skulebergets topp

Programledaren Niklas Ekstedt pratar engagerat om att utmana med nya smakkombinationer och peppar kockarna Erik Brännström och Leila Lindholm.

26 maj 2023

Nu kör vi - premiär för SVT:s Vilda kockar på Skuleberget

I slutet av augusti 2022 hade Kramfors kommun den stora äran att välkomna SVT till vårt världsarv Skuleberget för inspelning av programmet Vilda kockar. Håll i hatten för nu är det premiär 1 juni på SVT1 klockan 20.30 och programmet finns på SVT Play från samma dag.

De Vilda kockarna, är alla känd från TV, Erik Videgård, Zeina Mousada, Filip Poon, Leila Lindholm, Lisa Lemke, Erik Brännström och Ulrika Brydling (reservkock).

Programledare är Niklas Ekstedt, känd kock och programledare, som bland annat driver Ekstedt i Stockholm.

Paus mellan tagningarna. Det blir varmt och lite rökigt emellanåt att laga mat i vedeldat kök plus en gassande augustisol. Ödmjuka kockar; Zeina Mousada och Filip Poon berömmer varandras matlagning.

Respons med guldkant från TV-teamet!

- Ni, alla lokala aktörer, gjorde den här produktionen möjlig och till detta förgyllde vår tillvaro under sensommaren med smittande entusiasm.

- Jag har aldrig fått SÅ positiv respons från medverkande och team på någon inspelning tidigare. Och, det är er och Höga kustens förtjänst, säger Roger Nydahl Projektledare SVT.

Det var under en vecka i slutet av augusti som TV-teamet med kockar tog Skuleberget i besittning och vårt vackra världsarv bjöd verkligen på sitt alla bästa väder genom hela veckan.

- Vi känner stolthet över att de valde Kramfors kommun. Vårt lokala näringsliv visar återigen på sin fina drivkraft, och tillsammans blir vi ännu starkare. Det är just tillsammansarbete som gör att vi utvecklas och når nya framgångar, säger Malin Svanholm (S) kommunstyrelsens ordförande.

Patrik Asplund, fritidschef kommenterar:

- Skuleberget är redan idag ett världsarv i världsklass. Vi är oerhört glada över att filmteamet valde just Skuleberget för inspelningen. Det är kul att vi nu får synas i ett nytt sammanhang.

Två personer filmar fyra personer som lagar mat utomhus

Ljussättning är viktigt vid filminspelning och särskilt klurigt kan det vara vid solsken.

Vilda kockar vid vedeldade kök.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Charlotte Karlsson

Frågor kring nyheten?

Kontaktperson
Patrik Asplund
Tel: 0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
Tel: 0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se