Från vänster Carl-Gunnar Krooks (S), Jon Björkman (V) och Isabell Mixter (V). De sitter vid ett bord och har kaffekoppar framför sig.

Isabell Mixter (V) blev väl omhändertagen av Carl-Gunnar Krooks (S), Jon Björkman (V) och.

18 september 2023

Välfärdsfrågor i fokus vid besök av riksdagsledamot

Kramfors kommun har idag, måndag, haft besök av riksdagsledamot Isabell Mixter (V). Fokus för besöket var att få en inblick i det arbete vi utför som riktas direkt mot medborgarna, det vill säga välfärdsfrågor från unga till äldre.

– Det ingår i mitt riksdagsuppdrag att ha kontakt med kommuner och andra. Jag berättade om det på sociala medier och blev glad när Jon Björkman bjöd in mig, berättar Isabell Mixter, som bor i Sundsvall och har suttit i riksdagen sedan 2022. Ett av uppdragen är som suppleant i socialförsäkringsutskottet.

Jon Björkman (V), som är kommunstyrelsens vice ordförande i Kramfors kommun, hade tillsammans med Välfärdsnämndens ordförande Carl-Gunnar Krooks (S) satt ihop ett väl avvägt dagsprogram.

En av de frågor som Isabell Mixter var intresserad av handlar om social dumpning. Kramfors kommun har under en längre tid arbetat för att fenomenet som sådant ska avta. Faktum är att det var vårt tidigare kommunalråd Jan Sahlén (S) som initierade debatten kring det.

Moa Åström, verksamhetschef för Individ- och Familjeomsorgen, var den som berättade för Mixter om hur läget är nu och vad som görs.

Inga-Lena Arkeflod sitter på ena sidan av bordet och talar med Carl-Gunnar Krooks, Jon Björkman och Isabell Mixter, som sitter på den andra sidan.

Inga-Lena Arkeflod, verksamhetschef över äldreomsorgen, ansvarade för en av programpunkterna.

Äldreomsorgen med sina utmaningar och glädjeämnen var ett annat tema på dagordningen. Inga-Lena Arkeflod gav en inblick i hur äldreomsorgen i Kramfors kommun är uppbyggd. Precis som andra kommuner arbetar vi hårt för att rekrytera personal, och har under den senaste tiden utvecklat nya metoder och arbetssätt för att attrahera fler medarbetare och vidareutbilda befintlig personal.

Något vi i Kramfors är erkänt duktiga på är att använda välfärdsteknik i äldreomsorgen. Utvecklaren David Wiklund och Malin Nordlöf, enhetschef på Lugnviks hemtjänst, invigde Isabell Mixter i nyttan av sådan teknik och visade också praktiskt prov på hur en läkemedelsautomat fungerar.

På eftermiddagen fick Mixter också chansen att besöka vår senaste satsning; den i lördags invigda fritidsgården.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jon Björkman (V)
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se

Carl-Gunnar Krooks (S)
Välfärdsnämndens ordförande
0612-802 10
carl-gunnar.krooks@kramfors.se