En bild visar när Jon hissar prideflaggan, den andra bilden visar Malin när hon håller tal.
28 juni 2024

Nu är Kramfors Pride 2024 igång!

Det digra programmet har rullat igång och arrangemanget har invigts officiellt med tal och flagghissning på Kramfors torg.

Morgan Grafström från RFSL Västernorrland var först ut med att hälsa välkommen innan han gav ordet vidare till Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

För Malin är jämställdhet och jämlikhet, allas lika värde, allas rätt att älska den man vill en hjärtefråga och något hon är starkt engagerad i. För några år sedan fick hon ett mejl från en ung person boende i kommunen, som berättade om sin livssituation och som även kritiserade Kramfors kommun rejält för det i hens ögon dåliga arbetet i Hbtqia+frågor.

– Jag blev väldigt glad över den kontakten och jag tar med mig frågeställningarna varje dag. Men vi kan aldrig förändra någonting om vi inte gör det tillsammans. Vi behöver alla dra vårt strå till stacken och därför är jag så glad över den utveckling vi haft på våra pridedagar.

Det Malin menar är att Kramfors Pride numera drivs av en mängd olika aktörer och har gått från att vara ett pridetåg till att nu omfatta två hela dagar fullspäckade med aktiviteter.

Förutom Malin var Kramfors kommun representerad av Jon Björkman (V), som hissade flaggan, och oppositionsrådet Ida Stafrin (C) vid invigningen.

Här hittar du alla programpunkter för fredag och lördag. Kika - det är imponerande 😊www.kramforspride.se Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se