En bild av torget i Kramfors innan pågående ombyggnad.

Fr v Sofie Lindberg, studie– och yrkesvägledare på Ådalsskolan, Eliin Nordlander, d:o, och Linda Myrén, Arbetsförmedlingen.

16 mars 2023

Rekordstor Jobb- och utbildningsmässa på Ådalsskolan

Under onsdagen genomfördes den årliga Jobb– och utbildningsmässan på Ådalsskolan, arrangerad av Ådalsskolan, Arbetsförmedlingen samt Näringslivsenheten och HR-enheten på Kramfors kommun. I år lockade den över 40 företag och var välbesökt, både av elever och arbetssökande.

– Det var många fler utställare i år än tidigare år och täckningen av branscher var god, säger Eliin Nordlander, studie– och yrkesvägledare.

Hon och hennes medarbetare konstaterar att eleverna var engagerade och mycket nöjda.

– Samma sak med utställarna. Alla utställare fick skriva i en utvärdering innan de packade ihop för dagen och den är helt klart positiv.

– Naturligtvis finns det alltid rum för utveckling, men i det stora hela är vi arrangörer glada över uppslutningen av årets företag, verksamheter och utbildningsanordnare.

Värdefulla möten

Madelene Nyhlén, HR–konsult på kommunen, berättar att från Kramfors kommun deltog medarbetare från välfärd, kosten och bildning.

– Vi söker omvårdare, kockar och barnskötare. Främst ligger behovet hos välfärd, där det är mycket stor efterfrågan på personal inför sommaren.

– Mötena med elever och arbetssökande har varit värdefull och vi hoppas att flera kommer ansöka om jobb hos oss, säger Madelene Nyhlén.

Med på mässan var även Miljö– och byggavdelningen som informerade om vad de jobbar med, i hopp om att kunna inspirera eleverna till att läsa vidare för att sedan återvända och jobba i Kramfors.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se