De fyra kvinnorna står utomhus. Två i mitten håller i blomsterkvastar.

Enhetschef Elise Bystedt, Cherry Stoll, Maria Del Carmen Sepulveda de Stoll och kostchef Emilia Norberg.

27 juni 2025

Kommunen är fem kockar rikare

Grattis! Fem medarbetare inom kostavdelningen har fått sina matlagningskunskaper validerade och kan nu titulera sig kockar.

– Samtliga har visat både skicklighet och engagemang för sitt arbete. Vi är stolta och glada för ett mycket bra arbete, säger Maria Hedman, chef för produktionsförvaltningen där kostavdelningen ingår.

Det är under våren som fem medarbetare inom kostavdelningen fått möjlighet att validera sina yrkeskunskaper – färdigheter de har byggt upp genom många års praktiskt arbete. Fem av dem har nu fått sin kompetens formellt erkänd och motsvarande en kockutbildning.

– För själva valideringen står lärare vid kockutbildningen på Gudlav Bilderskolan i Sollefteå, berättar kostchef Emilia Norberg.

Dubbel nytta - dubbel glädje

För kommunen som arbetsgivare innebär valideringen en kvalitetssäkring av kompetensen i köken, vilket stärker både arbetslaget och verksamheten.

För medarbetarna är det ett viktigt kvitto på deras kunnande och erfarenhet, vilket bidrar till ökad stolthet och engagemang i det dagliga arbetet. Ett härligt steg mot ett mer inkluderande och kompetensbaserat arbetsliv helt enkelt.

Eller som en av medarbetarna, Maria Del Carmen, säger:
– Att få validera mina kunskaper till kock är större än min dröm. Vägen dit var kämpig, men när jag fick beskedet att jag klarat det – då kom lättnaden och glädjetårarna.

Jaana Nyman, Angelica Sund och Divya Altin saknas på bilden.

Kontakt

Maria Hedman
Chef för produktionsförvaltningen
Telefon: 0612-801 48

Vill du nå Maria via e-post, använd fornamn.efternamn@kramfors.se

Uppdaterad: