En av Matteo Rosa bilder på utställningen. OBS! Bilden är beskuren.

12 oktober 2022

Höga Kusten-stipendiaten 2021 ställer ut på Kramfors konsthall

Höga Kusten-stipendiaten 2021, Matteo Rosa, visar sin utställning "Travelogue" på Kramfors konsthall mellan den 15 oktober och den 9 november. Vernissage sker lördag den 15 oktober kl. 12.00 - 15.00.

Matteo Rosa är född i Italien 1978, men bor och arbetar i Malmö. Han är utbildad vid Edinburgh College of Art, Skottland, och på Konsthögskolan i Malmö.
Rosa arbetar i flera olika tekniker som teckning, måleri, fotografi, video, text och installation. Han har haft många egna utställningar, men även tillsammans med andra runt om i världen, bland annat i England, USA, Brasilien, Japan och Australien.
Matteos Rosas konstnärskap ger plats för de små nyanserna och kan upplevas lågmält på ytan men har en komplexitet om man ger den tid.
I sitt arbete använder han sig ofta av naturen för att ställa frågor om form, formlöshet, förkroppsligande, medvetande och det omedvetna.

Så här löd motiveringen till valet av Matteo Rosa som Höga Kusten–stipendiat 2021:
”Matteo Rosas konst har något stillsamt och skirt över sig. Den ger plats för de små nyanserna. En enkelhet som bjuder en nära och sedan vecklar ut sig i all sin komplexitet, bara du ger den tid.
Hans arbetsmetod bjuder in slumpen som medskapare i en närmast organisk process. Som om han skapar en skådeplats för materialens inneboende egenskaper och sedan tar ett steg tillbaka.
Innehållsmässigt cirklar hans arbeten kring begrepp som medvetande, förkroppsligande, förgänglighet, form och formlöshet. Det ska bli spännande att se vad han finner under sin vistelse i Höga Kusten.”

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Ninni Mellander
Kulturchef
Tel: 0612-802 52
ninni.mellander@kramfors.se