Konstverk, delvis beskuret, med vintermotiv

Ett av Frida Hammars konstverk. Obs! Beskuret i nederkant.

08 mars 2023

Frida Hammar ställer ut på Kramfors konsthall

Konstnären Frida Hammar ställer ut på Kramfors konsthall 11 mars - 8 april. Detta med teckningar skapade efter en text av Erica Dahlgren. Utställningen heter Ganska Hund.

Frida är bildkonstnär, illustratör och animatör.

Hon är utbildad på Konstfack, institutionen för animation och animerad film.

Det egna konstnärliga arbetet varvas med undervisning som konstpedagog och som gästlärare på bland annat Designhögskolan i Umeå samt olika illustrationsuppdrag, allt från att ha gestaltat Kramfors bokbuss till mönsterdesign.

Hon arbetar ofta med både ord och bild och på olika nivåer av berättande. I det dagliga arbetet med konsten tycker hon om att jobba i teman eller undersöka olika ämnen. En del teman behöver hon skissa ett helt skissblock för att förstå. En del ämnen har genomarbetas och är klara att kommunicera efter bara ett uppslag.

Frida tycker om att undersöka var gränserna går för att vara en bok och när är berättelsen inte längre en berättelse och hur kan de komplettera eller reducera varandra. Hennes konstnärliga verksamhet har de senaste tre åren handlat om ett utforskande i berättande.

Frida är bosatt i Umeå och född 1975. Hon har fått konstnärsnämndens projektstipendium för sitt projekt Ganska Hund tillsammans med Erica Dahlgren. Det projektet ställer hon nu ut i Kramfors konsthall. Fridas serier har blivit publicerade i bland annat tidskriften Galago.

2019 fick Frida stipendium från Helge Ax:son Johnson Stiftelse.

Vernissage för Ganska Hund i Kramfors konsthall sker i lördag den 11 mars kl. 12.00.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Ninni Mellander
Tel: 0612-802 52
ninni.mellander@kramfors.se